NAJAVA – Županijski okrugli stol „ Školska knjižnica u suvremenoj školi“ (16.3.2018.)

13. ožujka 2018.

U Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» Koprivnica, u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem školskih knjižničara Koprivničko-križevačke županije, u petak, 16. ožujka 2018., bit će održan županijski Okrugli stol na temu javnog zagovaranja školskih knjižnica osnovnih i srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Na skupu pod nazivom „Školska knjižnica u suvremenoj školi – zašto je važna i koji su temelji za njen stručan rad?“  bit će razmatrana primjena u praksi postojećih propisa i standarda vezanih  za uređenje i opremanje prostora školske knjižnice, za plansku izgradnju i obnovu knjižničnog fonda, kao i za financiranje školskih knjižnica. Poseban naglasak bit će na stanju, ulozi i perspektivama školskih knjižnica u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Skup je namijenjen školskim knjižničarima i ravnateljima škola, kao i predstavnicima osnivača škola u Koprivničko-križevačkoj županiji, među kojima su sva tri grada, Koprivnica, Križevci i Đurđevac te sama Županija kao osnivač najvećeg broja škola. Organiziranjem ovog stručnog okupljanja svih odgovornih koji brinu o školskim knjižnicama u Županiji nastoji se potaknuti njihova međusobna suradnja s ciljem ostvarivanja što boljih stručnih preduvjeta za rad županijskih školskih knjižnica, kako bi one mogle što kvalitetnije pridonositi nastavnim i odgojno-obrazovnim zadacima u svojim školama.
Uvažene gošće skupa, koje će ujedno održati i stručna izlaganja, bit će viša savjetnica za školske knjižnice iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Mira Zovko, te savjetnica za školske knjižnice iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Frida Bišćan.
Skup će se održati na prvom katu knjižnice (u Čitaonici tiska) s početkom u 11 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice