Najava: Stručno usavršavanje za knjižničare

19. ožujka 2015.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica u suradnji sa Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba (www.nsk.hr/cssu) organizira predavanje i radionicu Univerzalna decimalna klasifikacija (UDK) u praksi (CSSU – MODUL IV. Bibliografska kontrola – Tečaj IV.9.) 

Radionica će se održati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica  (1. kat – Čitaonica tiska) u četvrtak, 26. ožujka 2015. od 10:30 do 14:30 sati. Voditeljica radionice je Lidija Jurić Vukadin, prof., viša knjižničarka, iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Tečaj je namijenjen knjižničarima klasifikatorima i informatorima svih vrsta knjižnica koji se u radu služe Univerzalnom decimalnom klasifikacijom, a polaznici će obraditi teme kao što su: pregled dosadašnjih licenciranih izdanja UDK tablica na hrvatskom jeziku; najznačajnije novosti i promjene u shemi; prednosti i problemi u primjeni novog izdanja UDK iz 2013. godine te prijedlozi rješavanja probema iz prakse. 

Radionica je besplatna za polaznike – knjižničare, a prijave za sudjelovanje primaju se zaključno do utorka, 24.3.2015. Više informacija na poveznici:
http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/default_vijest.asp?sid=5493.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice