NAJAVA: Radionica CSSU-a “UDK u praksi”

10. ožujka 2015.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u suradnji s Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba (www.nsk.hr/cssu) organizira predavanje i radionicu UDK U PRAKSI – NOVO IZDANJE UDK 2013. (CSSU – MODUL IV. Bibliografska kontrola – Tečaj IV.9.)

Radionica će se održati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica  (1. kat – Čitaonica tiska)

u ČETVRTAK, 26. ožujka 2015. od 10:30 do 14:30 sati. Voditeljica radionice je Lidija Jurić Vukadin, prof., viša knjižničarka, iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Sadržaj: 

– Pregled dosadašnjih licenciranih izdanja UDK tablica na hrvatskom jeziku. 

– Rad na hrvatskom prijevodu skraćenog izdanja – od online sažetka na hrvatskom jeziku do skraćenog tiskanog izdanja. 

– Usporedba sadržaja skraćenog izdanja sa sadržajem srednjeg izdanja Tablica. 

– Najznačajnije novosti i promjene u shemi. 

– Prednosti i problemi u primjeni novog izdanja UDK iz 2013. godine. Prijedlozi njihovog rješavanja.

Namijenjeno: knjižničarima klasifikatorima i informatorima svih vrsta knjižnica koji se u radu služe Univerzalnom decimalnom klasifikacijom. 

Ishodi učenja

Po završetku tečaja od polaznika se očekuje da će biti upoznati s osnovnim razlikama u shemi srednjeg i skraćenog hrvatskog izdanja UDK, kao i da će biti u mogućnosti samostalno rješavati eventualne probleme u primjeni novog skraćenog izdanja UDK.

Kotizacija: radionica je bez kotizacije za polaznike.

Prijave:

Za sudjelovanje na ovoj radionici obavezne su pisane prijave koje se primaju zaključno do utorka, 24.3.2015.  na e-mail adresu ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr  . U prijavi je potrebno navesti prezime i ime, zvanje, radno mjesto, ustanovu zaposlenja i kontakt podatke: e-mail adresu i broj tel./mob.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice