Najava događanja u tjednu od 29.7. do 2.8.2019.

26. srpnja 2019.

U utorak, 30. 7. 2019. s početkom u 17.00 sati održat će se susret polaznika čitateljskog kluba „Između redaka“. Ovaj ljetni susret održat će se izvan knjižnice na terasi Le Petit Caféa u Koprivnici. Tema je slobodna, čitaju se publicistički naslovi prema vlastitom izboru.

Ovoga ljeta Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizira  dva zanimljiva kreativna natječaja:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica do 31.8.2019. s oznakom „Natječaj za koprivnički krimić“. O pobjednicima koje očekuju zanimljive nagrade i javna promocija priče odlučivat će stručni žiri. Pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka polaznici mogu upoznati korisne web alate te programirati micro:bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu svakog četvrtka u 13.00 sati.

Tijekom cijeloga ljeta odvija se i program poticanja čitanja – Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17.6. do 30.8.2019.

U Dječjem odjelu svakodnevno djeca mogu boraviti u kompjuterskoj igraonici (do 45 min), koristiti Play Station 4, igrati društvene igre, pogledati animirane filmove i ispuniti edukativni kviz znanja „Planeti, zvijezde i galaksije“ koji je dostupan na poveznici: http://bit.do/eZQuU.

Tijekom ljeta od 8.00 do 12.00 sati na terasi ispred Knjižnice mogu se kupiti otpisane knjige iz knjižničnog fonda po simboličnoj cijeni. 

Ljetno radno vrijeme Dječjeg odjela i Odjela za odrasle od 8. 7. do 30. 8. 2019.  je ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati. 

Stručno-znanstveni odjel i Uprava će r

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice