Najava događanja u tjednu od 22. do 27.7.2019.

18. srpnja 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U petak, 26.7.2019. s početkom u 10.00 sati u Dvorištu Kina i Knjižnice održat će se radionica plesa pod nazivom „Ples s malim zvijezdama“. Voditeljica je Marina Tomac Rojčević. U slučaju kiše radionica će se održati u Čitaonici tiska. 

 

U subotu, 27.7.2019. od 9.00 do 13.00 sati u gradskom će se parku održati 2. Ljetna tržnica knjiga. Svi građani, knjižari ili nakladnici koji žele na Ljetnoj tržnici knjiga ponuditi knjige, školske udžbenike, časopise, stripove, gramofonske ploče, CD-e i sl. neka najave svoje sudjelovanje do petka 28.6.2019. dolaskom u Knjižnicu ili na telefon 048/622-363 (kućni 107) ili e-mail: ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr.

Mole se sudionici da se sami pobrinu za smještaj ponuđene građe (sklopivi stolovi, klupe, kutije ili slično). Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ponovno će na prodaju ponuditi otpisane knjige iz svog amortiziranog fonda.

Ovoga ljeta Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizira  dva zanimljiva kreativna natječaja:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica do 31.8.2019. s oznakom „Natječaj za koprivnički krimić“. O pobjednicima koje očekuju zanimljive nagrade i javna promocija priče odlučivat će stručni žiri. Pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka polaznici mogu upoznati korisne web alate te programirati micro:bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu svakog četvrtka u 13.00 sati.

Tijekom cijeloga ljeta odvija se i program poticanja čitanja – Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17.6. do 30.8.2019.

<

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice