Najava događanja u tjednu od 19. do 23. 8. 2019.

16. kolovoza 2019.

U nadolazećem tjednu u okviru „Ljeta u Knižnici“ u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se radionica robotike za djecu. Radionica će biti u petak, 23. 8 .2019. s početkom u 10.00 sati u Čitaonici tiska. Voditelj je Matija Kolarić, a sva zainteresirana djeca mogu prijaviti svoje sudjelovanje do četvrtka, 22. 8. 2019. do 15.00 sati na broj telefona 048/622-363 (kućni 105), u Dječjem odjelu  ili na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr.

 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva mlade od 13 do 19 godina na sudjelovanje u kreativnim natječajima koji traju do kraja kolovoza:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica do 31.8.2019. s oznakom „Natječaj za koprivnički krimić“. O pobjednicima koje očekuju zanimljive nagrade i javna promocija priče odlučivat će stručni žiri. Pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka polaznici mogu upoznati korisne web alate te programirati micro:bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu. svakog četvrtka u 13.00 sati.

Tijekom cijeloga ljeta odvija se program poticanja čitanja – Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17.6. do 30.8.2019.

Tijekom ljeta od 8 do 12 sati na terasi ispred Knjižnice mogu se kupiti otpisane knjige iz knjižničnog fonda po simboličnoj cijeni. 

U Dječjem odjelu svakodnevno djeca mogu boraviti u kompjuterskoj igraonici (do 45 min), koristiti Play Station 4, igrati društvene igre, pogledati animirane filmove i ispuniti edukativni kviz znanja „Planeti, zvijezde, galaksije“ koji je dostupan na poveznici: http://bit.do/eZQuU.

Ljetno radno vrijeme Dječjeg odjela i Odjela za odrasle od 8. 7. do 30. 8. 2018.  je ponedjeljkom i utork

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice