Najava događanja u tjednu od 15.7. do 19.7.2019.

12. srpnja 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U utorak, 16.7.2019. u okviru programa „Latice u knjižnici“ održat će se kreativno-edukativna radionica „Slušam, čitam, stvaram“ u suradnji s Udrugom Latice. Voditeljica je Maja Krulić Gačan, a radionica će se održati u dvorištu Kina i Knjižnice u 13.00 sati, a u slučaju kiše u Čitaonici tiska (1. kat).

U utorak, 16.7.2019. s početkom u 14.00 sati u Sobi za sastanke održat će se susret polaznika dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Pozivamo svu zainteresiranu djecu koja vole čitati da nam se pridruže. U ovom ljetnom terminu polaznici čitaju strip po vlastitom izboru. Voditeljica dječjeg čitateljskog kluba je Petra Dravinski.

U srijedu, 17.7.2019. u 10.00 sati u Dvorištu Knjižnice i Kina održat će se kreativna radionica „Letjelice“. Radionica je namijenjena djeci, a voditelj je Darko Markić, akademski slikar i profesor u osnovnoj školi. Sav potreban materijal za radionicu je osiguran. U slučaju kiše radionica će se održati u Čitaonici tiska (1. kat).

U petak, 19.7.2019. u 10.00 sati u Čitaonici tiska održat će se radionica „Robotika u Knjižnici“. radionica je namijenjena djeci, a voditelj je Matija Kolarić. U radionici programirat će se s micro:bit računalima i BOSON setovima.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica tijekom ljeta organizira i dva zanimljiva kreativna natječaja:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica do 31.8.2019. s oznakom „Natječaj za koprivnički krimić“. O pobjednicima koje očekuju zanimljive nagrade i javna promocija priče odlučivat će stručni žiri. Pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka polaznici mogu upoznati korisne web alate te programirati micro:bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu. svakog četvrtka u 13.00 sati.

Tijekom cijeloga ljeta odvija se program poticanja čitanja- Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice