Najava događanja u tjednu od 12. do 16. 8. 2019.

9. kolovoza 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U ponedjeljka, 12. 8. 2019. u 18.00 sati u Dječjem odjelu Knjižnice održat će se jezična pričaonica za djecu „Pričamo francuske priče“. Voditeljica ovog programa je profesorica francuskog jezika Ana Maltarić. Pričaonica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

U ponedjeljak, 12. 8. 2019. u 20.30 sati održava se drugo ovogodišnje ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrarya u dvorištu Kina i Knjižnice. Gledaju se snimke TED govora na temu „Snaga igre u našem svakodnevnom životu“ pa dođite i otkrijte zaigrano dijete u sebi koje se želi vratiti igri te na taj način poboljšati svoju učinkovitost, kreativnost i pamćenje.

 

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva mlade od 13 do 19 godina na sudjelovanje u kreativnim natječajima:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica do 31.8.2019. s oznakom „Natječaj za koprivnički krimić“. O pobjednicima koje očekuju zanimljive nagrade i javna promocija priče odlučivat će stručni žiri. Pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Tijekom srpnja i kolovoza u Dječjem odjelu u okviru Digitalnog četvrtka polaznici mogu upoznati korisne web alate te programirati micro:bit uz BOSON setove dodataka. Program se odvija u dogovoru s korisnicima uz prethodnu najavu u Dječjem odjelu. svakog četvrtka u 13.00 sati.

Tijekom cijeloga ljeta odvija se program poticanja čitanja – Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17.6. do 30.8.2019.

Tijekom ljeta od 8 do 12 sati na terasi ispred Knjižnice mogu se kupiti otpisane knjige iz knjižničnog fonda po simboličnoj cijeni. 

U Dječjem odjelu svakodnevno djeca mogu boraviti u kompjuterskoj igraonici (do 45 min), koristiti Play Station 4, igrati društvene igre, pogledati animirane filmove i ispuniti edukativni kvi

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice