Najava događanja u Knjižnici u tjednu od 3.6. do 8.6.2019.

31. svibnja 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U ponedjeljak, 3.6.2019. od 16.30 do 18.00 sati održava se Pričaonica za djecu od 3 godine do polaska u školu. Čitat će se priča Snjeguljica i ljutiti patuljak. Voditeljica je odgojiteljica u mirovini Branka Grudić. Pričaonici se mogu priključiti sva zainteresirana djeca od 3 godine pa sve do polaska u školu.

Istoga dana, 3.6.2019. u 18.00 sati okupljaju se članovi Dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“ s obzirom da je njihovo zakazano druženje 27.5.2019. bilo otkazano. Raspravljat će o pročitanim knjigama po izboru, a sastaju se u Sobi za sastanke koprivničke knjižnice.

U utorak, 4.6.2019. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svojim će se romanom prvijencem „Starenje za početnike“ predstaviti poznata koprivnička liječnica Branka Erdelji-Štivić. Uz autoricu o romanu će govoriti urednica Milena Benini i Sandra Pocrnić Mlakar, vlasnica i direktorica nakladničke kuće Beletra.Tema romana je preispitivanje odnosa pred odlazak u mirovinu i kreativno rješenje krize zrele dobi. 

Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije povodom 5. rođendana Čitateljskog kluba slijepih „Šišmiš“, u petak, 7.6.2019. godine s početkom u 10:00 sati organizira manifestaciju pod nazivom „I slijepi čitaju, zar ne?“ u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica! Manifestacija je zamišljena kao okrugli stol na kojem će se kroz panel raspravu svih uključenih razmijeniti primjeri dobre prakse na polju društvene integracije slijepih osoba ili ranjivih društvenih skupina kroz rad čitateljskih klubova te pozitivna i neophodna iskustva u suradnji lokalnih Knjižnica i Udruga slijepih na polju neformalnih edukacija. Članovi pozivaju sve zainteresirane na jubilarnu proslavu!

Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine ovaj će se mjesec održati druge subote, 8.6.2019. Tema je „Lavica koja je izgubila riku“ – upoznavanje zvukova u prirodi. Roditelji, bebe i mala djeca okupit će se u Gradskom parku koji će omogućiti potpuni doživljaj zvukova prirode raznim osjetilima, a posebno sluhom. Voditeljice su Marija Sesvečan i Gordana Bonta, odgajateljice i knjižničarka Jasminka Vajzović, a družimo se u dvije grupe: od 9.30 do 10.15 za djecu od 6 mjeseci do 2 godine te od 10.30 do 11.15 za djecu od 2 do 3 godine. U slučaju lošeg vremena Pričaonica će se održati na uobičajenoj lokaciji- u Čitaonica tiska u 3.grupe.

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela. Micro: bitovi i BOSON setovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati te subotom od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Svakog petka održava se Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe od 15.00 do 16.00 sati u Sobi za sastanke (1. kat). Voditelji su volonteri, a za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108).

Od 1-9.6.. u izlozima Knjižnice mogu se vidjeti sljedeće izložbe:
•    Ocean do neba – Uz 8.6., Svjetski dan oceana
•    Hrvatska znanstvena fantastika – izbor knjiga

•    Što je novo u lokalnom nakladništvu? – izbor iz naklade Šarenog dućana i Figulusa

1. – 15. 6.
Izložba fotografija, novinskih članaka i dokumenata o prvih šest izdanja „Natječaja kratke priče satire Slavko Kolar“ u suradnji s Gradskom knjižnicom S

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice