Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 6.5. do 11.5.2019.

3. svibnja 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U ponedjeljak, 6.5.2019. od 16.30 do 18.00 sati održava se Pričaonica za djecu od 3 godine do polaska u školu. Voditeljica je odgojiteljica u mirovini Branka Grudić, a čitat će se slikovnica o prijateljstvu velikog i malog psa „Poslušaj, psiću!“. Pričaonici se mogu priključiti sva zainteresirana djeca od 3 godine pa sve do polaska u školu. 

U utorak, 7.5.2019. s početkom u 10.30, povodom obilježavanja Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna,  u Domu mladih Koprivnica održat će se program „Mladi za mlade“. U programu mladi polaznici svih koprivničkih srednjih škola predstavit će svoje škole i projekte polaznicima osmih razreda koprivničkoh osnovnih škola.  Očekuje se da će ovogodišnju manifestaciju Mladi za mlade ´19. svečano otvoriti g. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, koja je ujedno i glavni pokrovitelj ovogodišnjeg programa. Suorganizatori i podupiratelji programa također su Komunalac d.o.o. koji je za održavanje manifestacije Knjižnici besplatno ustupio dvoranu Doma mladih te Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica koja je također besplatno posudila svoju opremu za projekcije. 

U utorak 7.5.2019. godine u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s početkom u 18.00 sati održat će se treća tribina na temu Energetska učinkovitost: „Kako povećati energetsku učinkovitost višestambenih zgrada“. Uvodna izlaganja u tribinu održat će Matija Hlebar, predsjednik UZOR-a na temu “Energetska učinkovitost među Ciljevima održivog razvoja i prioritetima Europske komisije” te prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, dipl. ing koji će govoriti o „Korištenju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kod višestambenih zgrada“.

Nakon tribine, u utorak, 7.5.2019. u 20.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica gostovat će poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar JURICA PAVIČIĆ koji će predstaviti svoje dvije posljednje knjige “Crvena voda” (roman, 2017.) i “Knjiga o jugu” (eseji, 2018.).

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela, a u njemu sudionici  uče o micro: bitovima, web 2.0 alatima te upoznaju korisne web stranice. Micro: bitovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Četvrtkom u suradnji s Volonterskim centrom Koprivnice volonteri čitaju u koprivničkom Domu za starije i nemoćne od 17.00 do 18.00 sati. Svi zainteresirani volonteri mogu se i dalje prijaviti za čitanje u Volonterskom centru Koprivnice ili u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati te subotom od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Svakog petka održava se Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe od 15.00 do 16.00 sati u Sobi za sastanke (1. kat). Voditelji su volonteri, a za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108).

Krajem tjedna od 10. do 20. 5. u izlozima knjižnice mogu se razgledati izložbe Što, tko, kada i gdje? – novi priručnici i enciklopedije u Dječjem odjelu, uz Međunarodni dan tjelesne aktivnosti, 10.5. i izložbu Klimatske promjene i što s njima – izbor knjiga na temu klimatskih promjena.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice