Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 4.3. do 9.3.2019.

1. ožujka 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja i programi za djecu i odrasle:

U ponedjeljak, 4.3.2019. u 16.30 sati vrijeme je za priču u još jednoj Pričaonici za djecu predškolske dobi. Novost je da se mogu priključiti djeca već od 3 godine pa sve do polaska u školu. Voditeljica je odgojiteljica u mirovini Branka Grudić, a čitat će se priča Moraš donijeti šešir. Pričaonica se održava u terminu od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu. U ambijentu punom priča djeca se druže, slušaju priču, razgovaraju, razvijaju govor, vježbaju koncentraciju i pažnju i razvijaju pozitavan stav prema čitanju od najranije dobi. Ovaj program je besplatan.

U utorak, 5.3.2019. u 18.00 sati održat će se prva tribina na temu „Održivo gospodarenje otpadom: Kako smanjiti odlaganje otpada na Piškornicu?“ u Čitaonici tiska. Cilj tribine je informirati javnost o važnosti koja se pridaje održivom gospodarenju otpadom na globalnoj i europskoj razini te predstaviti primjer održivog gospodarenja otpadom u Gradu Čakovcu. Krajnji cilj tribine je potaknuti na razmišljanje i pronalaženje praktičnih rješenja za smanjenje odlaganja otpada na lokalno odlagalište otpada Piškornica. Voditelj tribine je Matija Hlebar.

U srijedu, 6.3.2019. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu bit će predstavljena zbirka poezije „Cipele od senja“ pjesnikinje Zdenke Čavić. Autoricu će predstaviti predsjednik Varaždinskog književnog društva Tugomir Orak. Pjesme će interpretirati Literarna sekcija, a glazbu će izvoditi Vokalni sastav KUD-a Podravka. Voditelj programa bit će Boris Kralj, a gostovat će i Vladimir Mihaljević Kantor.

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela, a u njemu sudionici  uče o micro: bitovima, web 2.0 alatima te upoznaju korisne web stranice. Micro: bitovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

U četvrtak, 7.3.2019. u 18.00 sati u Čitaonici tiska održat će se radionica „ALOHA – trening za dječji mozak“. Radionica je namijenjena djeci školske dobi i besplatna je. Voditeljice su Lovorka Ivanković i Martina Krušec, učiteljice razredne nastave i ALOHA trenerice. Prijave se primaju u Dječjem odjelu Knjižnice, na broj telefona 622-363 (kućni 105) ili na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr do utorka 5.3.2019.

Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati te subotom od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Četvrtkom u suradnji s Volonterskim centrom Koprivnice volonteri čitaju u koprivničkom Domu za starije i nemoćne od 17.00 do 18.00 sati. Svi zainteresirani volonteri mogu se i dalje prijaviti za čitanje u Volonterskom centru Koprivnice ili u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Svakog se petka, pa tako i ovog (8.3.2019.) održava Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe od 15.00 do 16.00 sati u Sobi za sastanke (1. kat). Voditelji su Neven Lukić i Doris Hegedušić, a za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108).

U izlozima Knjižnice do 10. ožujka mogu se razgledati izložbe “Mali čuvari baštine” – izložba dječjih radova Dječjeg vrtića Tratinčica, „Fašnik“ – izložba radova DV „Smiješak“  u suradnji s društvom “Naša djeca”, „Nezaboravni detektivi“ – izbor kriminalističkih romana s upečatljivim glavnim likovima i „Pročitajmo nešto zanimljivo iz UDK 001“.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice