Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 25.2. do 2.3.2019.

22. veljače 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja i programi za djecu i odrasle:

U ponedjeljak, 25. 2. 2019. održat će se Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje, čitat će se priča Kapica za ježa, a voditeljica je Branka Grudić, odgojiteljica. Pričaonica se održava u terminu od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu, a sudjelovati mogu sva djeca u dobi od 4 godine do polaska u školu.

U utorak, 26.2.2019. u 17.00 sati u Čitaonici tiska održat će se susret Čitateljskog kluba slijepih „Šišmiš“ i Čitateljskog kluba „Između redaka“. Ovoga će se puta razgovarati o najnovijoj knjizi Marka Gregura “Mogla bi se zvati Leda”, a s obzirom na to da knjiga ne postoji u zvučnom formatu koji bi omogućio “čitanje” i osobama koje ne mogu čitati standardni tisak, članovi Čitateljskog kluba “Između redaka” odlučili su odabrati najzanimljivija poglavlja pa ih naglas čitati tijekom susreta. Posebno nam je drago što će nam se tijekom susreta u razgovoru pridružiti i autor knjige Marko Gregur.

U srijedu, 27.2.2019. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu održat će se poetska večer uz gitaru. Ivan Kovač Kaj predstavit će najnoviji glazbeni album „Čerepana“. Ovo je njegov 9. album koji se od svih prijašnjih razlikuje po modernijim ritmovima i suvremenim tekstovima. Na svim je albumima autor kompletne glazbe, teksta te samostalni izvođač, a tematski su vezani uz neka prošla vremena i običaje, zgode i nezgode, događaje te međuljudske odnose našeg Podravskog i susjednog Međimurskog kraja.

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela, a u njemu sudionici  uče o micro: bitovima, web 2.0 alatima te upoznaju korisne web stranice. Micro: bitovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

U četvrtak, 28.2.2019. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice održat će se  predavanje na temu: Asistivna tehnologija u radu s djecom s teškoćama u razvoju: prikaz opreme koja se koristi za poboljšanje komunikacijskih vještina kod djece s teškoćama u razvoju. Predavanje i demonstraciju korištenja materijala vezanih uz asistivnu tehnologiju održat će djelatnice Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“: Anja Holeček, mag. rehab. educ. pedagog SI, praktičar u ranoj intervenciji, Dunja Vargović, mag. rehab. educ., praktičar u ranoj intervenciji i Mirjana Šimek, mag. logoped. Ovo predavanje namijenjeno je roditeljima, učiteljima, stručnim suradnicima, odgajateljima – svima u doticaju s djecom, osobito s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Osim predavanja, posjetitelji će imati prilike vidjeti demonstraciju rada spomenutih sustava te kako i na koji se način navedena oprema koristi i omogućava kvalitetniji život djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. 

Do četvrtka, 28.2.2019. u tijeku je akcija prikupljanja slikovnica „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!“. Prikupljanje slikovnica za potrebite nastalo je povodom Međunarodnog dana darivanja slikovnica (14. 2.), a održava se u Dječjem odjelu Knjižnice. Svi zainteresirani mogu dobro očuvane rabljene ili nove slikovnice dostaviti u Dječji odjel koji će ih proslijediti potrebitima.

Četvrtkom (14. 2. 2019.) i petkom (15. 2. 2019.) od 15.00 do 17.00 sati te subotom (16. 2. 2019.) od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Četvrtkom u suradnji s Volonterskim centrom Koprivnice volonteri čitaju u koprivničkom Domu za starije i nemoćne od 17.00 do 18.00 sati. Svi zainteresirani volonteri mogu se i dalje prijaviti za čitanje u Volonterskom centru Koprivnice ili u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Svakog se petka, pa tako i ovog (15. 2. 2019.) održava Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe od 15.00 do 16.00 sati u S

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice