NAJAVA DOGAĐANJA U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA U TJEDNU OD 24. DO 28.9.2018.

21. rujna 2018.

U četvrtom tjednu rujna Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pripremila je niz događanja za djecu i odrasle.

U ponedjeljak, 24.9.2018. od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu će se održati Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica Pričaonice je odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča Jesen u šumi.

Istoga dana u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Dubravka Eršetić, profesorica i ljubiteljica putovanja, održat će putopisno predavanje pod nazivom „Andaluzija“. Naracijom i slikom prikazat će Andaluziju kroz povijest od doba konkvistadora pa do moderne današnjice te sve prisutne provesti kroz tri grada: Sevillu, Cordobu i Malagu.

Sljedeći sastanak Čitateljskog kluba “Između redaka” održat će se u utorak, 25.9.2018. u 17.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice. Čita se roman „Vježbanje života“ Nedjeljka Fabria, a voditeljica je Maja Krulić Gačan, dipl. knjižničarka. Svi oni koji bi se željeli pridružiti Čitateljskom klubu, dobrodošli su!

U srijedu, 26.9.2018. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Stjepan Lice će održati predavanje pod naslovom „Kako je Franjo Asiški tražeći Božji svijet našao Božju obitelj“. Predavanje će se održati u suradnji s Franjevačkim samostanom „Sv. Antuna Padovanskog“ i Franjevačkim svjetovnim redom povodom obilježavanja blagdana Sv. Franje Asiškoga (4.10.).

U četvrtak, 27.9.2018. s početkom u 18.00 sati održat će se radionica hrvatskog znakovnog jezika pod vodstvom Marije Križić, intervenora hrvatskog znakovnog jezika. Kako bi se približila zanimljivost i bogatstvo znakovnog jezika, čujuće osobe imat će priliku na radionici praktično naučiti osnovne pojmove iz hrvatskog znakovnog jezika. Radionica je pripremljena za djecu starije dobi te odrasle, a koliko se može zaljubiti u znakovni jezik pokazat će vam Gabriela Flac i Josipa Kodrić učenice petog razreda Srednje škole Koprivnica, buduće medicinske sestre koje će uz nastavnicu voditi radionicu. Radionica se održava povodom Međunarodnog tjedna gluhih i nagluhih osoba.

Sljedeći sastanak Dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“ održat će se u petak, 28.9.2018. od 18.00 do 19.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice. Čita se roman „Stakleni dvorac“ Maje Brajko-Livaković, a voditeljica je Petra Dravinski, dipl. knjižničarka. Članstvom u „Čituljku“ djeca dobivaju preporuke za dobre knjige, kreativno provode slobodno vrijeme, zabavljaju se, kritiziraju pročitano, crtaju svoje omiljene likove i upoznaju nove prijatelje.

Svake srijede održava se „Digitalni laboratorij: micro bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice“. Radionicu za sve zainteresirane vode knjižničarke u Dječjem  odjelu od 13.00 sati. Micro: bit računala korištena u radionici mogu se posuditi za programiranje kod kuće.

Četvrtkom  i petkom, od 15.00 do 17.00 sati, a subotom od 11.00 do 13.00 sati, održava se program „Zabavi se uz Play Station“ u Dječjem odjelu.

Svaki petak održava se i „Mala škola korištenja pametnih telefona“, tečaj za starije osobe kojima treba pomoć u snalaženju s novim tehnologijama. Program se održava od 15.00 do 16.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu. Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna najava u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 048/622-363 (kućni 108).

Također, pozivamo djecu školskog uzrasta da se prijave na oglednu radionicu ALOHA – trening za dječji mozak na tel: o48/622-363, kućni 105 ili na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr. Prijave će se primati do kraja rujna, a radionica će se održati u četvrtak, 4.10.2018. od 18.00 do 19.00 sati u Sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Voditeljice radionice su Martina Krušec i Vesna Pelesk, ALOHA trenerice. ALOHA program je program mentalnog razvoja osmišljen za djecu u dobi od 4 do 13 godina. Na zabavan način potiče razvoj dječ

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice