Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 11. do 16.3.2019.

8. ožujka 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja i programi za djecu i odrasle:

U ponedjeljak, 11. 3. 2019. u 16.30 sati vrijeme je za priču u još jednoj Pričaonici za djecu predškolske dobi. Novost je da se mogu priključiti djeca već od 3 godine pa sve do polaska u školu. Voditeljica je odgojiteljica u mirovini Branka Grudić, a čitat će se priča Martin i čarobna zebra. Pričaonica se održava u terminu od 16.30 do 18.00 sati u Dječjem odjelu. U ambijentu punom priča djeca se druže, slušaju priču, razgovaraju, razvijaju govor, vježbaju koncentraciju i pažnju i razvijaju pozitivan stav prema čitanju od najranije dobi. Ovaj program je besplatan.

U ponedjeljak, 11. 3. 2019. Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR HRVATSKE) organizira prikazivanje dva dokumentarna filma održive tematike: „Potraga za rješenjem – praktične opcije“ i  „Posljedice na sjevernoj polutci“. Program započinje u 16:00 sati u Kinu Velebit, a nastavak događanja je u 17:00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ gdje će se održati otvoreni dijalog na teme obuhvaćene dokumentarnim filmovima, a u sklopu programa „Zelena knjižnica“. 

U utorak, 12. 3. 2019. s početkom u 17.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se radionica „Kako zvučnim knjigama olakšati čitanje svojem djetetu?“. Radionica je namijenjena roditeljima djece s teškoćama u čitanju, ali i svim zainteresiranima za ovu temu. U radionici ćete saznati što je zvučna knjiga, tko sve može koristiti uslugu preuzimanja zvučnih knjiga, kako pretraživati elektronički katalog, preuzeti zvučnu knjigu na svoje računalo, koje su sve mogućnosti zvučnih knjiga. Voditelji su Alen Kerovec iz Udruge slijepih i knjižničarka Danijela Petrić.

U srijedu, 13. 3. 2019. u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Siniša Golub održat će zanimljivo putopisno predavanje te predstaviti svoju novu knjigu „Nagovor na odvažnost“. U svojoj putopisno-refleksivnoj knjizi, Golub opisuje pet putovanja diljem polovice od ukupno 60 američkih nacionalnih parkova. 

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela, a u njemu sudionici  uče o micro: bitovima, web 2.0 alatima te upoznaju korisne web stranice. Micro: bitovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Pučko otvoreno učilište, Muzej grada Koprivnice i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organiziraju  zanimljivu dvodnevnu akcija pod nazivom „Kolektivno sjećanje grada – dani prikupljanja fotografija o Domoljubu 1919. – 2019.“. Akcija će se održati  u četvrtak, 14. 3. i petak, 15. 3. 2019. od 10.00 do 18.00 sati u Galeriji  Mijo Kovačić (u prizemlju Galerije Koprivnica na Zrinskom trgu 4). Pozivaju se svi oni koji u svojim foto albumima čuvaju uspomene na događanja koja su se zbila u Dvorani Domoljub u proteklih sto godina da se odazovu i ispričaju svoju priču koju fotografije dokumentiraju. Tijekom akcije fotografije će se skenirati, originali vratiti vlasnicima, a digitalne preslike pohraniti u muzejske i knjižnične zbirke, kako bi se sačuvale od zaborava. Krajem ove godine pripremit će se izložba izbora fotografija, a planirana je i virtualna izložba u kojoj će se preplitati osobne i javne priče o gradu. 

U četvrtak, 14. 3. 2019. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru programa „Zelena knjižnica“ Silvija Kolar-Fodor održat će predavanje na temu „Sjeme kao zalog naše budućnosti“. Uz predavanje održat će se i razmjena domaćeg sjemena. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati priliku nabaviti.

U subotu, 16. 3. 2019

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice