Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 1. do 6.4.2019.

28. ožujka 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja i programi za djecu i odrasle:

Pričaonica za djecu predškolske dobi održat će se u ponedjeljak, 1.4.2019. od 16.30 do 18.00 sati. Pričaonici se mogu priključiti djeca već od 3 godine pa sve do polaska u školu. Voditeljica je odgojiteljica u mirovini Branka Grudić, a čitat će se priča „Pojedi sav špinat, Zlatokoso!“

U okviru 6. rođendana nacionalne kampanje „Čitaj mi!“ i Međunarodnog dana dječje knjige (2.4.) organiziraju se dva programa. U ponedjeljak, 1.4.2019. Knjižnica poziva sve zainteresirane u 18.00 sati u Čitaonicu tiska (1.kat) gdje će se održati predavanje za roditelje, učitelje, odgojitelje i sve zainteresirane „Čitanjem do mišljenja i promjene“. Predavanje će održati  dr. sc. Marija Ott Franolić, članica udruge Blaberon za poticanje čitanja i kritičkog mišljenja, a na predavanju ćemo, međuostalim saznati kako malu djecu potaknuti na čitanje te na što valja obratiti pozornost pri odabiru dječjih knjiga. U utorak, 2.4.2019., Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica i koprivnička knjižnica s koprivničkim dječjim vrtićima organiziraju akciju „Roditelji, čitajte nam u vrtiću!“. Ove će se godine akciji pridružiti i dječji vrtići iz koprivničke okolice. 

Na rasporedu je i Druga tribina na temu Obnovljivi izvori energije: „Uloga obnovljivih izvora energije u razvoju lokalnih zajednica“ koja će se održati u utorak, 2.4.2019. godine u Čitaonici tiska koprivničke knjižnice (1.kat), s početkom u 18:00 sati. Uvodna izlaganja u tribinu održat će predsjednik UZOR-a, predsjednik Nadzornog odbora i upravitelj Zelene energetske zadruge (ZEZ), a pokušat će odgovoriti na pitanje Koja je moguća uloga obnovljivih izvora energije u razvoju naše lokalne zajednice?

U srijedu, 3.4.2019. održat će se jubilarni, 10. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području“ na  temu „Obrazovanje Roma u kontekstu UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj“ povodom Svjetskog dana Roma. Skup je na rasporedu od 9.30 do 14.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Organizator je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a suorganizator  Udruga Roma Korak po korak.

U srijedu 3.4.2019. u 18.00 sati u Čitaonici tiska (1.kat) održat će se i književni susret sa Zlatkom Erjavcem i predstavljanje njegove zbirke humoreski „Žene vole pametne muškarce“. Žene vole pametne muškarce zbirka je priča i humoreski u kojima na jednostavan, izravan i duhovit način piše o ljudskim slabostima, površnostima i apsurdima. 

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela, a u njemu sudionici  uče o micro: bitovima, web 2.0 alatima te upoznaju korisne web stranice. Micro: bitovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Četvrtkom u suradnji s Volonterskim centrom Koprivnice volonteri čitaju u koprivničkom Domu za starije i nemoćne od 17.00 do 18.00 sati. Svi zainteresirani volonteri mogu se i dalje prijaviti za čitanje u Volonterskom centru Koprivnice ili u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“.

Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati te subotom od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

U petak, 5.4.2019. u okviru programa „Robotika u knjižnici“ knjižničarke Dječjeg odjela održat će edukaciju za polaznike Centra za pružanje usluga u zajednici “Svitanje“ u 10.00 i 14.00 sati u Čitaonici tiska, 1.kat.

Svakog petka održava se Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe od 15.00 do 16.00 sati u Sobi za sastanke (1. kat). Voditelji su volonteri, a za sudjelovanje u programu potrebno se prijaviti u Odjelu za odrasle, mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr ili na 0

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice