Najava događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u tjednu od 1. do 5. 10. 2018.

28. rujna 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica obavještava korisnike da ovu (29. 9. 2018.) i iduću subotu (6. 10. 2018.) neće raditi za korisnike zbog zamjene dotrajale vanjske drvene stolarije s ciljem postizanja veće energetske učinkovitosti zgrade koju financijski podržava Ministarstvo kulture u iznosu od 200.000,00 kn te Grad Koprivnica u iznosu od 100.000,00 kn. 

U prvom tjednu listopada (od 1. do 7. 10. 2018.), koji je ujedno i Tjedan cjeloživotnog učenja i Dječji tjedan, očekuje nas pregršt aktivnosti i radionica. Tjedan cjeloživotnog učenja 12. je po redu, a radi se o nacionalnoj obrazovnoj kampanji kojom Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih promovira učenje i obrazovanje. Aktivnosti u Tjednu cjeloživotnog učenja namijenjene su različitim grupama korisnika – djeci predškolske dobi, učenicima, roditeljima, odgajateljima, knjižničarima, nezaposlenima. Tijekom cijelog tjedna trajat će akcija „Kako postati e-Građanin?“, odnosno program za odrasle.

U ponedjeljak, 1. 10. 2018. godine održat će se CSSU radionica i predavanje pod nazivom „Zaštita osobnih podataka u knjižnicama“ u Čitaonici tiska (1. kat) od 10 do 14 sati. Radionica je namijenjena knjižničarima iz svih vrsta knjižnica, a sastoji se od predavanja i praktičnog dijela radionice. Predavačica je Anita Katulić iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice. U radionici će biti riječi o Uredbi o zaštiti podataka, a isto tako, pružit će uvid u važeće zakonske propise vezane upravo uz zaštitu osobnih podataka.

Također, u ponedjeljak, 1. 10. 2018. godine od 16.30 do 18 sati (Dječji odjel) očekuje nas Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica je odgajateljica Branka Grudić, a čitat će se priča „Žabac i stranac“. Gošća Pričaonice je Nancy Rocio Moreno Méndez, uz čiju ćemo pomoć upoznati Kolumbiju. 

U utorak, 2. 10. 2018. godine u Pučkom otvorenom učilištu u 10 sati održat će se poduka za nezaposlene osobe, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – ispostava Koprivnica.

U okviru Dječjeg tjedna, u utorak, 2. 10. 2018. godine, u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici „Svitanje“, imat ćemo kreativnu radionicu „Oboji priču“. Radionica se održava u dva termina: od 11.15 i od 13.30 u Sobi za sastanke (1. kat). Voditeljica radionice je Jasminka Vajzović.

Isto tako, u utorak (2. 10. 2018.) predstoji i radionica za roditelje „Kako pomoći djetetu s disleksijom u učenju“, a u sklopu kampanje „I ja želim čitati“. Radionica će se održati u Čitaonici tiska (1. kat) s početkom u 18 sati. Voditeljica radionice je logopedica Mateja Ružić. Praktični savjeti i praktična primjena kao što su, primjerice organizacija slobodnog vremena, obilježit će ovu radionicu.

U srijedu, 3. 10. 2018. godine u 18 sati, u Čitaonici tiska (1. kat), prof. psihologije Ivan Ferenčak imat će radionicu „Psihologija na zabavan način“, a tema radionice je „Emocionalna inteligencija“.

U četvrtak, 4. 10. 2018. godine, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja, od 18 do 19 sati, održavat će se radionica za djecu školskog uzrasta „ALOHA – trening za dječji mozak“, u Sobi za sastanke (1. kat). Voditeljice su Martina Krušec i Vesna Pelesk, ALOHA trenerice. Za ovu radionicu potrebna je prethodna najava.

U petak, 5. 10. 2018. godine, Tomislav Gregurić održat će putopisno predavanje „Oko Hrvatske na 2 kotača“ u Stručno-znanstvenom odjelu (2. kat) u 19 sati. Predavanje je nastalo u suradnji s Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“. 

Podsjećamo i da nam predstoji Mjesec hrvatske knjige (15. 10. – 15. 11. 2018. godine) u okviru kojeg se provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanje „Do baštine na krilima mašte“. Pozivamo sve zainteresirane učenike viših razreda osnovne škole da se uključe u kviz s obzirom na to da se provodi do kraja listopada. Za sudjelovanje u kvizu potrebno je pročitati tri romana: „Andautonac“ autorice Snježane Babić-V

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice