Najava događanja u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u tjednu od 1.7. do 5.7.2019.

28. lipnja 2019.

U Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica u narednom tjednu na rasporedu su sljedeća događanja:

U ponedjeljak, 1.7.2019. u 20.30 sati održava se ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrarya u dvorištu Kina i Knjižnice. Uz kokice i osvježenja gledaju se snimke TED govora na temu „Svemir“ pa dođite i otkrijte ima li života u svemiru ili kako Mars može biti izvor života. Pridružite se idejama vrijednim širenja.

U srijedu, 3.7.2019. u 10.00 sati održat će se kreativna radionica „Zatvori oči i pogledaj u zvijezde“ u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Uz zatvorene oči povezima djeca će moći isprobati igrati društvene igre na drugačiji način – onako kako se igraju slijepa djeca – memory, zvučni pikado, čovječe ne ljuti se i mnoge druge.

Tijekom cijelog ljeta odvija se program poticanja čitanja- Olimpijada čitanja 2019., u kojoj prvi puta sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. Očekuje se sudjelovanje više od 200 učenika, a knjižničarke su za njih pripremile 55 romana za čitanje, pretežito zabavnog sadržaja. Najbolji razred s najviše pročitanih naslova bit će nagrađen na završnoj svečanosti koji će se održati početkom nove školske godine. Cilj je poticanje čitanja u slobodno vrijeme, čitanje iz užitka, razvijanje timskog rada kao i stjecanje navike dolaska u Knjižnicu. Olimpijada čitanja traje od 17.6. do 31.8.2019.

Svake se srijede održava edukativni program „Digitalni laboratorij“ od 13.00 sati. Program vode knjižničarke Dječjeg odjela. Micro: bitovi i BOSON setovi koji se koriste tijekom programa mogu se posuditi za korištenje kod kuće.

Četvrtkom i petkom od 15.00 do 17.00 sati te subotom od 11.00 do 13.00 sati djeca se mogu zabaviti uz Play Station 4 u Dječjem odjelu.

Od 1. do 10.7.2019 u izlozima Knjižnice mogu se vidjeti sljedeće izložbe:

• Koprivnički dani kulturne baštine i folklorni festival „Iz bakine škrinje“  – izložba plakata u suradnji s Folklornim ansamblom Koprivnica

• Malo mistike iz UDK 13

• Ljetna žega – preporuka romana za mlade

• Preporučujemo romane za plažu

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice