Najava CSSU webinara za knjižničare „Struktura i sadržaj mrežnih stranica“

21. studenoga 2023.

U suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara pri NSK u utorak, 28.11.2023. od 10:00 do 11:30 sati održat će se  webinar za knjižničare Koprivničko-križevačke i susjednih županija na temu Struktura i sadržaj mrežnih stranica – smjernice i preporuke za školske knjižnice i dječje odjele narodnih knjižnica.

Iako će naglasak u predavanju biti na potrebama školskih i dječjih knjižnica, sadržaj je univerzalan i lako primjenjiv i na druge vrste knjižnica.

Predavačica je Ana Sudarević, prof., knjižničarka u Osnovnoj školi Dubovac u Karlovcu.

Iz sadržaja:

Virtualni prostor knjižnice danas je gotovo jednako važan kao i njezin fizički prostor. Uvažavajući navike i potrebe korisnika, kao i mogućnosti koje pruža suvremena tehnologija,  knjižnice trebaju svoje poslovanje, usluge i promociju učiniti vidljivima i u virtualnom okruženju.

Stoga je oblikovanje mrežnih stranica knjižnice proces koji zahtijeva promišljanje i pomno planiranje. Kao pomoć u tome mogu poslužiti brojne preporuke i smjernice, podjednako za odabir i promociju sadržaja, kao i za odabir i uporabu digitalnih alata te servisa za njihovu tehničku izvedbu. Konačni cilj su kvalitetne, vjerodostojne i profesionalne mrežne stranice, koje će postati početna točka u potrazi za potrebnim informacijama i znanjima.

Tijekom izlaganja bit će predstavljeni preporučeni elementi za kvalitetne mrežne stranice, s naglaskom na školske i dječje knjižnice, te prikazani reprezentativni domaći i strani primjeri.

Upute za prijavu na webinar:

Prijave će biti otvorene na dan webinara (28.11.2023.) od 8:00 sati putem obrasca za prijavu. Prijave su nužne kako bi polaznicima nakon webinara mogla biti dostavljena snimka webinara i potvrda o pohađanju.

Webinaru će se moći pristupiti putem sustava za webinare 15-ak minuta prije početka webinara.

Prilikom prijave potrebno je odabrati opciju „Gost“. Ime i prezime upisuju se u formatu „Ime Prezime“.

Dodatne upute za pristup webinaru.

Dobrodošli!

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice