Najava: CSSU radionica “Zaštita osobnih podataka u knjižnicama” (1.10.2018.)

23. rujna 2018.

Županijska matična služba Knjižnice i čitaonice «Fran Galović» Koprivnica u suradnji sa Centrom  za stalno stručno usavršavanje iz Zagreba (www.nsk.hr/cssu ) u okviru Tjedna cjeloživotnog učenja 2018. organizira predavanje i radionicu Zaštita osobnih podataka u knjižnicama (CSSU – MODUL I. Intelektualna sloboda i pravna i etička pitanja knjižničarske profesije – Tečaj I.8.)

Radionica će se održati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica (na 1. katu – u prostoru Čitaonice tiska) u ponedjeljak, 1. listopada 2018. od 10:00 do 14:00 sati

Predavačica: Anita Katulić, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Namjena: Knjižničarima iz svih vrsta knjižnica koji u svom radu prikupljaju i obrađuju osobne podatke knjižničnih korisnika i autora.

Sadržaj: Radionica daje uvid u važeće zakonske propise vezane za zaštitu osobnih podataka te upoznaje knjižničare s osnovama rada s osobnim podacima knjižničnih korisnika i osobnim podacima autora. Polaznici će dobiti pregled zakonskih okvira u Hrvatskoj i Europi s posebnim naglaskom na Uredbu o zaštiti podataka, koja je stupila na snagu u svibnju 2018. u svim članicama EU.
Polaznici će se upoznati s definicijama iz područja zaštite osobnih podataka, načelima prikupljanja i obrade osobnih podataka, posebnim kategorijama osobnih podataka, kao i mogućnostima programske podrške. 

U praktičnom dijelu radionice komentirat će se primjeri iz prakse europskih knjižnica s rješenjima vezanim uz poboljšanje zaštite osobnih podataka i privatnosti korisnika knjižnica u skladu s važećim zakonskim propisima.

Mjerenje postignuća: Polaznici će primjere iz prakse europskih knjižnica povezivati s relevantnim zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka u knjižničnom poslovanju.

Ishodi učenja: Po završetku tečaja polaznici će steći znanja o temeljnim pojmovima i načelima zaštite osobnih podataka te pravilima primjenjivim na knjižnično poslovanje iz nacionalnog i europskog zakonodavstva i prakse zaštite osobnih podataka.

Trajanje: 4 sata

Radionica je BESPLATNA za polaznike (bez kotizacije – troškove snosi Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, kao organizator i domaćin programa)

Za sudjelovanje na radionici obavezne su pisane prijave zaključno do četvrtka,  27. rujna 2018.  na e-mail adresu ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr .

U PRIJAVI je potrebno navesti: prezime i ime,zvanje, radno mjesto, ustanovu zaposlenja, kontakt podatke: e-mail adresu, broj tel./mob.

Dobro došli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice