Najava 4. okruglog stola povodom Svjetskog dana Roma u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

4. travnja 2013.

4. okrugli stol Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području.
Tema: Međusektorska i unutarsektorska suradnja – primjeri dobre prakse i budući izazovi

Vrijeme: srijeda, 10.4.2013. s početkom u 10 sati
Mjesto: Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Zrinski trg 6, Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu)

U srijedu, 10.4.2013. s početkom u 10.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na prvom katu) povodom Svjetskog dana Roma (8. travnja) održat će se 4. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“. Ovogodišnja tema je „Međusektorska i unutarsektorska suradnja: primjeri dobre prakse i budući izazovi“.

Prijavljeno je čak 14 izlaganja, koja će održati romski pomoćnici u nastavi, zaposleni Romi u Komunalcu, Podravki i jednom privatnom poduzeću, predstavnici romske udruge „Korak po korak“, Udruge za osobe s invaliditetom grada Koprivnice „Bolje sutra“, Centra za socijalnu skrb Koprivnica, Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije, škola iz Legrada, Plavšinca i Koprivnice, Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica te Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Svrha ovog, već tradicionalnog okupljanja predstavnika javnog, civilnog, a po prvi puta i privatno-poslovnog sektora na koprivničkom području je međusobno podijelili znanja i iskustva, upoznati primjere dobre prakse, detektirati probleme i dogovarati kako ih riješiti prije svega uspostavljanjem suradnje – međusektorske ili unutarsektorske – između predstavnika javnog, privatnog i civilnog sektora.

Cilj stručnoga skupa je pomoći depriviranoj romskoj djeci i romskoj zajednici, ali i onima koji s njima rade na svakodenvnoj osnovi, odnosno odgovoriti na pitanja: što smo u proteklih godinu dana postigli za boljitak romske zajednice i deprivirane romske djece; s kakvim izazovima smo se susretali; što su nam budući planovi.

Pozivaju se svi zaintersirani na stručni skup i uključivanje u raspravu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice