Na Čituljku se razgovaralo o bajkama i zašto ih (ne) volimo

3. prosinca 2018.

Proteklog petka u prostoru Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održan je zanimljiv i zabavan sastanak dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Članice kluba razgovarale su o bajkama, a na temelju zbirki priča Zašto (ne) volim bajke i Zašto (ne) volim bajke 2, Zorana i Eme Pongrašića.

Kako su sve članice kod kuće uživale u čitanju ovih smiješnih bajki, koje su prikazane na malo drugačiji i duhovitiji  način, imali smo potrebu neke od njih ponovno pročitati na sastanku. Da bismo se mogli smijati Pongrašićevim bajkama, moramo prvo imati predznanje o svim bajkama koje on obrađuje. Sva sreća pa smo svi odrasli i još uvijek odrastamo na Snjeguljici, Ivici i Marici i Trnoružici pa su se nelogičnosti koji on ističe činile još zabavnijima. Članicama se najviše svidjelo što autor ne pametuje poput odraslih, koristi brojne šale te piše o svim nebulozama koje čine bajke. Složili smo se da bajke, iako pune nelogičnosti, nepotrebne drame i očekivanog sretnog završetka, ipak pružaju određenu dozu utjehe. Osim toga, u nama samima bude pozitivne osjećaje, osjećaj za pravdu i moral. Svi znamo da u stvarnom životu bajke ne postoje, ali ipak nam je zabavno čitati one koje postoje – izmišljene.

Da ne bi sve ostalo na priči, pred kraj susreta članice su pokušale ilustrirati sebe kao lika iz bajke ili pak neko zlo biće koje bismo u nekim bajkama mogli susresti.

Idući sastanak „Čituljka“ na rasporedu je u ponedjeljak, 17.12. u 18.00 sati, u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice