Multimedijalno predavanje „Usudi se sanjati“ Davora Rostuhara

20. rujna 2017.

U petak 29.9.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica gostuje Davor Rostuhar, pisac, fotograf, radoznali istraživač i snimatelj zabitih kutaka planeta. U multimedijalnom predavanju predstavit će dvije godine arktičkih priprema (Sibir, Grenland, Svalbard, Norveška…) za najveći putnički i ekspedicijski pothvat u svom životu. Multimedijalno predavanje organizira se u suradnji sa Šarenim dućanom Koprivnica.

Kako bi pronašao najbolji odgovor na pitanje što čovjek mora napraviti da bi ostvario svoj san, Davor Rostuhar se odlučio upustiti u veliki izazov, u veliko istraživanje koje će ga odvesti sve do samog kraja svijeta. Želi napraviti nešto što je do sada napravilo samo 23 ljudi, i nitko iz Hrvatske  – samostalnu ekspediciju od obale Antarktike do Južnog pola (1200 km). Hodat će 50 dana na temperaturi koja može pasti i do -40 stupnjeva uz konstantan vjetar u prsa. Svu opremu (hranu, šator i sl.) mora vući sam jer na Antarktici nema hrane, ljudi niti životinja. Sama ekspedicija počinje u prosincu 2017. godine i završava u siječnju 2018.

Davor je tijekom ljeta pješice obišao 37 hrvatskih gradova, gdje je promovirao projekt i prikupljao sredstva koja mu nedostaju za ekspediciju. Cilj je bio prijeći 1200 kilometara, istu udaljenost koju će prijeći na Antarktici, što je i postigao 1.9. u Dubrovniku.
Na predavanje donosi Knjigu snova u koju možete upisati svoje snove na kojima radite ili želite raditi, poruke podrške i sl. Vaše poruke će mu služiti kao inspiracija i vjetar u leđa za vrijeme same ekspedicije.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice