„Mladi za mlade“ u Domoljubu povodom Dan Europe – 9. svibnja

4. svibnja 2018.

Povodom Dana Europe, 9. svibnja, i obilježavanja Europskog tjedna, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s koprivničkim osnovnim i srednjim školama te uz pokroviteljstvo  Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica,  održat će se u dvorani Domoljub program „Mladi za mlade“, i to na sam Dan Europe, 9. svibnja 2018.

Manifestacija „Mladi za mlade“,  koju je Knjižnica pokrenula još 2011. godine, kako bi učenicima i školama pružila dodatnu mogućnost javnog prezentiranja brojnih uspješnih europskih i drugih projekata u kojima sudjeluju, po drugi put će se održati u Dvorani Domoljuba, umjesto u gradskoj Knjižnici, u kojoj nema dovoljno prostora za ovakvu vrstu programa. Ponovo će nastupiti koprivnički srednjoškolci, dok će u publici, uz njihove vršnjake, biti učenici osmih razreda svih gradskih osnovnih škola. Zamisao je da kroz predstavljanje uspješnih srednjoškolskih projekata i aktivnosti, kao svojevrsnu profesionalnu orjentaciju, osmaši kao budući srednjoškolci dobiju dodatne informacije o tome kako se radi i što se sve uči u pojedinoj školi, kako bi lakše i uspješnije odabrali školu i usmjerenje u koje će se na jesen upisati.

Učenici Gimnazije “Fran Galović”, Srednje škole i Obrtničke škole tako će i ovom prigodom zajedno sa svojim mentorima prezentirati zanimljive europske i druge projekte u kojima sudjeluju, a publici će se svojim stvaralaštvom predstaviti i mladi umjetnici – pjesnici, pisci, glazbenici, plesači, glumci... Program „Mladi za mlade“ besplatan je i otvoren svim zainteresiranim posjetiteljima, a održat će se u srijedu, 9. svibnja 2018.  u Dvorani Domoljuba, s početkom u 10:30 sati.

Ljiljana Vugrinec
ljiljana@knjiznica-koprivnica.hr
099/658-54-35

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice