MLADA ARHITEKTICA BARBARA KOKOT PREDSTAVLJA SVOJ DIPLOMSKI RAD – IDEJNI PROJEKT NOVE KNJIŽNICE U KOPRIVNICI

1. listopada 2012.

Paraleno s jesenskim ciklusom tribina „Knjižnice u svijetu“ Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica nastavlja i s tribinama kojima je cilj predstavljati ideje vezane uz novu gradsku knjižnicu u Koprivnici te o njima poticati javnu raspravu. Tako će u srijedu, 3.10. u 10.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. Katu) mlada koprivnička arhitektica Barbara Kokot predstaviti koprivničkoj javnosti svoj diplomski rad „Nova knjižnica i multimedijalni centar u Koprivnici“.
Nakon idejnog rješenja Antonia Grgića, predstavljenog javnosti početkom ove godine, inicijative za izgradnju nove gradske knjižnice u Koprivnici, primjerene promijenjenom okruženju 21. stoljeća, rezultirale su još jednim prijedlogom rješenja sve većeg problema nedostatka prostora u Knjižnici „Fran Galović“.
Diplomski rad Barbare Kokot predstavlja integraciju nove knjižnice s multimedijalnim centrom u cjelinu koja bi potaknula daljnji kulturni razvoj Grada Koprivnice. Prema njezinim riječima, projektom se stvara novi gradski centar namijenjen svim uzrastima i profilima korisnika u svrhu razvoja Koprivnice kao kulturnog središta šire regije.
Maketa njezinog rješenja nove knjižnice u Koprivnici može se razgledati u izlogu Knjižnice od 3. do 9.10.2012.
Barbara Kokot rođena je 1985. u Koprivnici, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je 2012. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s idejnim projektom “Gradska knjižnica i multimedijalni centar u Koprivnici” pod mentorstvom arhitekta Marijana Hržića. Iza sebe već ima objavljen studentski rad u sklopu izložbe “Socijalizam i modernost” u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice