Mjesec hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (15.10.-15.11.2012)

10. listopada 2012.

Središnja tema Mjeseca hrvatske knjige 2012. koji se održava od 15. listopada do 15. studenoga posvećena je Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove se godine svojim bogatim programom pridružila ovoj tradicionalnoj manifestaciji.
U Mjesecu hrvatske knjige Dječji odjel Knjižnice sudjeluje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom Ove su knjige nagrađene, provjeri zašto!. Kviz se provodi u knjižnicama za djecu i mladež diljem Hrvatske, a organizatori su Knjižnice grada Zagreba i Hrvatski centar za dječju knjigu. Budući da je 15. listopada ne samo početak Mjeseca hrvatske knjige nego i Svjetski dan bijelog štapa, dan posvećen slijepim osobama, knjižnica će predstaviti novosti u svojoj knjižničnoj usluzi za slijepe i slabovidne prigodnom izložbom zvučnih knjiga i njihovom reprodukcijom preko zvučnika u knjižničnim izlozima. Istim povodom Dječji odjel Knjižnice u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije organizira pričaonicu za djecu predškolskog uzrasta od 4 do 6 godina na kojoj će se djeca imati priliku upoznati s taktilnom slikovnicom. Pričaonica će se održati 15.10. od 16.30 do 18.00 sati.
U suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z., Knjižnica organizira predstavljanje najnovije knjige prof. dr. Mirjane Krizmanić „A što sad?: upute za suočavanje sa životnim nevoljama” koje će se održati 17.10. u 18 sati u velikoj dvorani u zgradi Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica.
Za djecu od 5 do 8 godina pripremili smo dvije radionice talijanskog jezika koje će voditi Marinela Gogić, profesorica talijanskoga jezika. Radionice pod nazivom „Giochiamo in italiano!“ održat će se u Dječjem odjelu 20.10. i 10.11. u 10 sati.
U Mjesecu hrvatske knjige počinje i važna književna manifestacija Galovićeva jesen 2012., međunarodni festival književnosti, a tom će prilikom u Knjižnici prof. dr. sc. Joža Skok održati predavanje na temu „Fran Galović u kritičkom ogledalu Miroslava Krleže“.
U suradnji s osnovnim školama u Koprivničkim Bregima i Novigradu Podravskom „Bibliobus vam dovodi u goste književnika Mladena KOPJARA“ u ponedjeljak 5.11. u 16.30 sati.
Povodom Dana grada Koprivnice u Dječjem odjelu će se 5.11. u 16.30 održati pričaonica za djecu predškolske dobi pod nazivom „Moj grad, Koprivnica“. Knjižnica se uključila u proslavu Dana grada Koprivnice još nekim programima pa će tako 7.11. u 19 sati u suradnji s Mozaik knjigom iz Zagreba prirediti književnu večer s Mirom Gavranom, svjetski poznatim hrvatskim piscem i dramatičarom.
Proslava Dana grada i Dana hrvatskih knjižnica nastavlja se 9.11. glazbenim programom pod nazivom „Knjižnica kakvu možda ne poznajete“. Knjižnica tom prilikom u suradnji s Glazbenom školom „Fortunat Pintarić“ i Klubom „Koprivice“ organizira neuobičajeno druženje knjižničara i građana.
U znaku Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti u Dječjem odjelu će se u utorak 13.11. u 10 sati održati susret polaznika Dječjeg vrtića „Sv. Josip“ Koprivnica i štićenika Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici pod nazivom „Igre, priče, sjećanja“.
Program uz Mjesec hrvatske knjige u koprivničkoj knjižnici završava u srijedu 14.11. kada će se održati još jedna u ciklusu tribina „Knjižnice u svijetu“ Koprivničke agore 21 s temom „Knjižnice u Barceloni i drugim gradovima Španjolske“ koju će nam približiti Ljiljana Sabljak i Antonio Grgić.
Važno je naglasiti da koprivnička knjižnica u Mjesecu hrvatske knjige već tradicionalno provodi akcije „Subotom bez zakasnina“, „Simboličnom cijenom do otpisanih knjiga“, „Učlanjujemo vrtićarce i prvašiće u Dječji odjel i Bibliobus“ i „Bibliobusom u goste Podravskom suncu“ te programe bibliopedagogije „Upoznajmo knjižnicu!“ (informativno-edukativni posjeti učenika i vrtićaraca knjižnici i bibliobusu uz osnovnu poduku u knjižničnoj pismenosti), „Surfanje u knjižnici“ – osnovna poduka djece u pretraživanju interneta na siguran način i „

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice