MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2014. U KNJIŽNICI I ČITAONICI FRAN GALOVIĆ KOPRIVNICA

16. listopada 2014.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica  i ove će godine brojnim sadržajima obilježiti nacionalni događaj – Mjesec hrvatske knjige koji će trajati od 15.10.-15.11.2014. Ovogodišnja glavna tema  je ljubav, a moto: O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi?! (Raymond Carver) 

Prvog dana, 15.10. 2014. u 19 sati na Stručno.-znanstvenom odjelu gostovat će Darko Budna, zasigurno najbolji poznavatelj koprivničke rock i pop glazbene scene. Predstavit će koprivničku rock i popularnu glazbu, najvažnije bendove i pojedince, a biti će i zanimljivih gostiju. Prilika je to da se čuju brojne zanimljivosti iz koprivničkog glazbenog života i objasni fenomen Koprivnice kao glazbenog grada.

U Mjesecu hrvatske knjige u Dječjem odjelu Knjižnice započinje posudba Torbica na stranim jezicima za djecu predškolske i rane školske dobi. Torbice na stranim jezicima – engleskom, njemačkom, španjolskom, francuskom i talijanskom, sadržavat će materijale za učenje jezika: rječnik, slikovnicu, audio CD i društvenu igru. Torbice će se posuđivati na 30 dana. Glavni cilj uvođenja ove nove usluge je poticanje učenja i usvajanje osnova stranih jezika na zabavan i djeci primjeren način.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja “Ljubav za početnike” provodit će se od 1. do 27.10.2014. u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, Hrvatskog centra za dječju knjigu i Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice. Za sudjelovanje u kvizu potrebno je pročitati knjige: „Ljubav za početnike“ Zvonimira Baloga, „Tišina i druge pjesme“ ili „Tišina; memoarski zapisi; sabrane pjesme“ Dobriše Cesarića,  „Miševi i mačke naglavačke“ Luke Paljetka i „Srebrne svirale“ Dragutina Tadijanovića. Kviz se provodi on-line na web stranici http://www.knjiznica.hr/kviz/ gdje natjecatelji, nakon što pročitaju navedene knjige, trebaju odgovoriti na postavljena pitanja i uz osobne podatke obavezno navesti ime svoje knjižnice te poslati najkasnije do 27.10.2014. godine. 

U Mjesecu hrvatske knjige Knjižnica će organizirati brojne i zanimljive aktivnosti za sve starosne skupine svojih korisnika. U ponedjeljak, 20.10.2014. od 16.30 do 18.00 sati na Dječjem odjelu biti će pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje. Voditeljica će biti Branka Grudić, odgajateljica, a čitat će se priča: Velika tvornica riječi

Također u ponedjeljak, 20.10.2014. u OŠ Đelekovec u 12:15 sati i OŠ Legrad u 13.30 sati  u sklopu  programa  „Bibliobus vam dovodi u goste“ održat će se književni susret / predstava za djecu KAKO MISLI JURE JEDNOG MALOG JURE u izvedbi Nikoline Manojlović Vračar. Događaj je organiziran u suradnji s OŠ „M. Pavlek Miškina“ Đelekovec i OŠ Legrad.

U srijedu, 22.10.2014.  u 18.00 sati  u Čitaonici tiska, povodom 100. obljetnice tragične pogibije Frana Galovića na samom početku Prvog svjetskog rata 1914. godine, a u sklopu 21. Galovićeve jeseni 2014. bit će upriličeno predstavljanje knjige Filipa HAMERŠAKA „Tamna strana Marsa  : hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat“ u suradnji s Nakladom Ljevak Zagreb.

U četvrtak, 23.10.2014.  održavat će se nacionalna akcija  „Koprivnica čita o ljubavi“ na koprivničkom glavnom gradskom trgu, ispred Knjižnice, u parku, u dječjim vrtićima, Općoj bolnici, Dječjem domu „Svitanje“, na Sveučilištu Sjever.    Sudjeluju: Dječji vrtići “Smiješak”, “Tratinčica” i “Sv. Josip”, Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Literarna sekcija “Podravka”, Udruga osoba s invaliditetom ´´Bolje sutra´´ grada Koprivnice, – koprivničke osnovne i srednje škole: “Đaci čitaju djeci u bolnici i u dječjim vrtićima”, Dom za djecu „Svitanje“

 Studenti Sveučilišta Sjever.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice