Mjesec frankofonije u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

7. ožujka 2013.

Povodom Mjeseca frankofonije u kojemu se održavaju različite manifestacije u čast francuskoga jezika i frankofonske kulture, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ pripremila je zanimljive programe u suradnji s Francuskim krugom Koprivnica (Cercle francais de Koprivnica).
Francuske alijanse i francuski krugovi prisutni su u svim većim hrvatskim gradovima, pa tako i u Koprivnici, te aktivno rade na promociji francuske kulture.
Uz održavanje „francuskih“ pričaonica za najmlađe, u izlozima Knjižnice može se do 10. ožujka razgledati izbor knjiga francuskih suvremenih pisaca te francuskih filmova koje je knjižnici donirao Francuski krug Koprivnica. Filmovi su na francuskom jeziku s hrvatskim prijevodom, moguće ih je posuditi u Odjelu za odrasle, a za članove Francuskog kruga posudba je besplatna.
Ukoliko Vam se svidi neki od naslova koje primijetite u izlozima, svakako uđite u knjižnicu i posudite ih.
Recimo na kraju da Knjžnica i čitaonica „Fran Galović“ posjeduje opsežniji fond vezan uz frankofonsku kulturu i francuski jezik te je izložba samo poziv da se on bolje upozna.
Treba spomenuti da će budući knjižnični ogranak u kompleksu Kampus imati multikulturalno usmjerenje te će sustavnije formirati zbirke na stranim jezicima, pa tako i na francuskome.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice