Milan Frčko predstavlja kajkavske sonete

19. ožujka 2015.

U srijedu, 25. ožujka 2015. godine u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica koprivničkoj će publici zavičajni umjetnik Milan Frčko predstaviti svoju novu zbirku kajkavskih soneta „Poplun od dežđa“. Predstavljanje zbirke održat će se u Stručno-znanstvenom odjelu s početkom u 19 sati.

Stručni osvrt na zbirku dat će dr.sc. Željka Lovrenčić, a program će voditi Radovan Knežević. Stihove će recitirati članovi Literalne sekcije Podravke, dok će u kulturno-umjetničkom programu nastupiti ženski vokalni sastav KUD-a Podravka kojim dirigira Ariana Šandl.

Milan Frčko svestrani je samostalni umjetnik rođen u Koprivnici. Član je Društva hrvatskih književnika i samouki slikar koji se slikarstvom bavi od 1970. godine. Do sada je objavio šest zbirki pjesama, a za opus kajkavskih pjesama nagrađen je plaketom “Pavlek Miškina” 1997. godine u Koprivničko-križevačkoj županiji te je dobitnik književne nagrade “Fran Galović” 2012. godine. Frčko se pojavljuje i kao ilustrator te fotograf u knjigama svojih kolega i pjesnika.

Za kraj najave i kao svojevrstan uvod u književnu večer donosimo citat iz eseja “Sljubljivanje naiviteta i soneta” kritičara Damira Šalata koji o Frčkovoj posljednjoj zbirci soneta kaže: „Frčko je u cijelom ovom ciklusu soneta, pravi umjetnički n a i v a c. Baš zbog tako umjetnički elaboriranog naivizma, kao i zbog cjelovite i osebujne poetske izvedbe na svim sonetnim razinama, ovaj je ciklus soneta pravo obogaćenje za pjesnički opus Milana Frčka, odnosno sretno pronađeni modus u kojemu su se još skladnije slučile sve kvalitete njegove dosadašnje poezije.“

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice