Micro:Maqueen roboti dostupni za posudbu u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica zahvaljujući IRIM-u

6. kolovoza 2020.
Micro:maqueen robot

U Dječjem odjelu koprivničke knjižnice za posudbu je dostupna nova STEM oprema, točnije – micro:Maqueen roboti kojima se upravlja s micro:bitovima. Roboti su, kao i ostala slična oprema, dizajnirani kako bi djeca naučila programirati i logično razmišljati kroz igru. U Dječjem odjelu knjižnice i u Bibliobusu dostupna su po 3 seta donirana od strane IRIMA (Institut za razvoj i inovativnost mladih) koja korisnici mogu posuditi na 14 dana. IRIM-ovi edukatori educirali su knjižničare o njihovim mogućnostima te predstavili i novi web koji omogućuje korisnicima da samostalno prolaze edukaciju kroz tečajeve te tako osvajaju bedževe i simbolične nagrade. Web se nalazi na sljedećoj poveznici gdje svaki korisnik može kreirati profil i započeti s osnovama programiranja.

U okviru projekta Digitalni građanin Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica preuzela je prethodnih godina micro:bitove, BOSON setove dodataka i 3D printer, a posljednji članovi knjižnične „STEM obitelji“ su ovi mini roboti. Cilj je omogućiti svima- djeci, roditeljima i ostalim članovima zajednice – pristup modernim tehnologijama, potaknuti usvajanje digitalnih vještina te logičko razmišljanje na zabavan način. Digitalni građanin je projekt Instituta za razvoj i inovativnost mladih kojim su 170 knjižnica u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Kosovu opremili edukacijskom tehnologijom u moderne multifunkcionalne edukacijske centre.

Uskoro će sva oprema koju Knjižnica nabavlja biti dostupna svima svakodnevno, u knjižničnom makerspaceu, čije otvorenje se planira za jesen 2020. godine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice