Međunarodni dan pismenosti u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

13. rujna 2012.

Međunarodni dan pismenosti, 8. rujna, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica obilježila je na neuobičajeni način – programima za najmlađe Koprivničance i njihove roditelje.
Pod suncobranima na terasi ispred Knjižnice i u Gradskom parku održan je program „Uberi priču“ u suradnji s Izdavačkom kućom Šareni dućan iz Koprivnice i Izdavačkom kućom „Mala zvona“ iz Zagreba. Predstavljanjem slikovnica „Djevojčica iz cirkusa“ i „Kako je dobro sa svim tim životinjama“ Sanje Lovrenčić te „Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom“ Ivane Guljašević željelo se na nadasve zabavan način popularizirati značaj kvalitetnih slikovnica u poticanju rane i obiteljske pismenosti. Program je okupio stotinjak djece predškolske dobi, među kojom je bilo i mnogo beba u kolicima. Ispred knjižnice su ih zabavljale književnice Sanja Lovrenčić i Ivana Guljašević te klaunesa Pemzla Žm, koja je posebno za ovu prigodu postala djevojčica Irena iz cirkusa. Nakon predstavljanja slikovnica, djeca su zajedno sa književnicama i klaunesom krenula u Gradski park u berbu slikovnica, koje su bile obješene na grane stabala. Na opće veselje, podijeljeno je stotinjak slikovnica bebama i predškolcima.
Istog dana u Dječjem odjelu održana je svečana podjela nagrada najuspješnijim sudionicima ljetnog kviza znanja „Upoznajmo Finsku – zemlju naše setrinske knjižnice iz grada Sastamale“, kojemu je bio cilj razvijanje informacijske pismenosti na tiskanim i elektroničkim medijima. Od tridesetak sudionika, devetero je točno ispunilo upitnik te su im uručene nagrade – knjige.

http://bit.ly/SfpVMR

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice