Mara Doljak predstavila hodočasnički putopis „Moj Camino“

17. studenoga 2017.

U srijedu, 15.11.2017. godine u prepunom Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Mara Doljak, poduzetnica zaljubljena u aromaterapiju i duhovni samorazvoj predstavila je svoj putopis znakovitog naslova „Moj Camino – šetnja u dubine sebe“.
Vrlo detaljno i uz mnoštvo zanimljivih fotografija i anegdota posjetitelje je provela kroz 800 kilometara dug hodočasnički Put svetog Jakova, popularno zvan Camino de Santiago de Francés. Svi zainteresirani za odlazak na ovakvo hodočašće dobili su mnoštvo korisnih savjeta koji bi im mogli olakšati put, od toga kako pronaći smještaj i kako transportirati prtljagu do toga kako se prehraniti i pri tom proći jeftinije. Svi oni koji nisu toliko odvažni upoznali su krajolike od kojih zastaje dah, mnoga mala mjesta kroz koja se prolazi, arhitekturu, uglavnom crkvenu, i još puno više od toga.

Autorica je ovaj put prošla čak triput i vjerojatno će to učiniti opet. Nakon prvog putovanja koje je trajalo 31 dan nastala je knjiga, a stečeno je iskustvo autoricu promijenilo zauvijek.
Svima onima koji nisu uspjeli doći i uživati na predavanju preporučujemo posuditi knjigu u Odjelu za odrasle.

Ovim je putopisnim predavanjem i predstavljanjem knjige službeno završen Mjesec hrvatske knjige koji se u Hrvatskoj tradicionalno obilježava od 15. listopada do 15. studenoga, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i ove ga je godine obilježila mnoštvom programa i akcija za sve skupine korisnika.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice