MANIFESTACIJA KOPRIVNICA ČITA NAGLAS – 23. LISTOPADA 2013.

17. listopada 2013.

MJESEC HRVATSKE KNJIGE ’13

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog, odvija se pod motom “Tko čita (ne) skita”. Kao jedan od središnjih programa u Mjesecu knjige za cijelu Hrvatsku, 23. listopada 2013. održat će se istovremeno u cijeloj zemlji manifestacija Čitajmo naglas, s ciljem skretanja pozornosti najšire javnosti na važnost čitanja kao jedne od temeljnih vještina u suvremenom svijetu, ali i popularizacije čitanja kao neizostavnog kulturnog sadržaja koji obogaćuje i uljepšava naš svakidašnji život.

Već tradicionalnom akcijom “KOPRIVNICA ČITA” u ovaj program uključuje se i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, u suradnji s koprivničkim školama, ustanovama i udrugama.

Zanimljivost je ovogodišnje manifestacije KOPRIVNICA ČITA što će se programi javnog čitanja na glas istovremeno održavati na više lokacija.

Tako će se u srijedu, 23. listopada, od 9:00 do 12:00 sati ispred Knjižnice – na Zrinskom trgu i u parku (ili u samoj Knjižnici, u slučaju lošeg vremena) izmjenjivati u čitanju na glas djeca iz koprivničkih dječjih vrtića Smiješak, Tratinčica i Sv. Josip, štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, polaznici Podravskog sunca, članovi Literarne sekcije Podravka te članovi Udruge Bolje sutra i Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Istovremeno, tijekom prijepodneva 23. listopada, učenici osnovnih i srednjih koprivničkih škola, gostovat će u gradskim dječjim vrtićima te na Dječjem odjelu Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” , gdje će zajedno sa svojim nastavnicima i školskim knjižničarkama djeci čitati slikovnice i priče te se s djecom družiti uz knjigu i čitanje.

Treća lokacija održavanja manifestacije KOPRIVNICA ČITA NAGLAS bit će u srijedu 23. listopada u Kampusu – u prostoru bivše koprivničke vojarne – gdje će u javnom čitanju od 10:00 do 11.30 sati sudjelovati učenici Gimnazije “Fran Galović” i Obrtničke škole sa svojim profesorima povijesti. Učenici će ovom prigodom posjetiti i okoliš Koprivničkih ateljea gdje će razgledati tamo postavljene javne skulpture Antonia Grgića.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice