Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe

16. travnja 2018.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica građanima Koprivnice nudi novu uslugu. Usluga je orijentirana na osobe starije dobi koje žele naučiti nešto više o korištenju mobitela/pametnih telefona. Program će provoditi volonter knjižnice Neven Lukić koji će zainteresiranima pokazati kako iskoristiti mogućnosti koje im digitalne tehnologije nude.

Program se uvodi zbog činjenice da neke starije osobe imaju otpor prema korištenju novih tehnologija, posebice pametnih telefona, i teže se snalaze s takvim uređajima. U više istraživanja navedeno je da starije osobe imaju strah od moguće pogreške prilikom korištenja ili računala ili mobitela te da je to jedan od razloga zašto se ne koriste novim tehnologijama. S tim na umu našim starijim sugrađanima želimo pomoći i olakšati korištenje novim tehnologijama te ojačati njihovo samopouzdanje u digitalno doba.

Ako želite naučiti nešto novo o svom mobitelu ili pametnom telefonu i kako vam on može pomoći u vašoj svakodnevici prijavite se na ovaj besplatan tečaj. Prijaviti se možete osobnim dolaskom u knjižnicu ili putem telefona 048/622-363 kućni 108 ili preko e-maila petar@knjiznica-koprivnica.hr.

Prvi tečaj će se održati u petak, 27.4.2018. od 16 do 17 sati. Bit će individualnog karaktera, kako bi se svakoj osobi moglo najbolje posvetiti.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice