Ljeto u knjižnici u znaku užitka u čitanju, druženja i maštanja o novoj knjižničnoj zgradi

7. srpnja 2016.

Na konferenciji za novinare, koja je održana 6.7.2016. predstavljeni su brojni ljetni programi koje Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica priprema u srpnju i kolovozu za djecu, mlade i odrasle grada Koprivnice.

Ukupno će se održati 45 programa, od toga 32 programa za djecu, 10 namijenjenih odraslima i 3 programa za djecu i odrasle. Programi će se održavati u knjižnici, na terasi pod suncobranima ispred knjižnice, u gradskom parku, ali i u virtualnom prostoru (on-line kvizovi, čitateljski blogovi, izrada digitalne kuharice starih recepata…).

Ljetni programi u Knjižnici bit će i ove godine u znaku užitka u čitanju na raznim medijima, druženja, zdravstvenih savjeta, novih tehnologija, zabave, igre, poticanja kreativnosti i inovativnosti te učenja stranih jezika.  Kraju se privodi i opremanje Kutka za mlade u Odjelu za odrasle. Uz to, srpanj i kolovoz bit će i vrijeme za maštanje o novoj knjižničnoj zgradi. Djeca, mladi i odrasli uključuju se u osmišljavanje sadržaja planirane nove knjižnične zgrade i izražavaju svoje želje – „U novoj zgradi gradske knjižnice želim…“ – dostupno na:
https://www.flickr.com/photos/knjiznicafrangalovickoprivnica/albums/72157670732965365

Suradnici u programima za djecu i mlade bit će Dom za starije i nemoćne Koprivnica,  Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Udruga za promicanje indijske kulture Lotus iz Zagreba, likovna stvarateljica Ivana Kranželić, magistra francuskog jezika Irena Novak, likovni umjetnik Zvonimir Haramija i odgajateljica Marta Kečanović.

Suradnici u programima za odrasle bit će Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, Srednja škola Koprivnica i likovna stvarateljica Vesna Mađarić.

Knjižničari će također provoditi brojne programe ili pružati podršku u njihovoj realizaciji (poduke za korištenje nove informacijske tehnologiji – tableta, e-čitača, o zaštiti na internetu, provođenje on-line kvizova, filmskih matineja, TEDxKoprivnicaLibrary konferencija, Tržnica knjiga i dr.).

Ljetne programe Knjižnice sufinancira Grad Koprivnica, a mnogi su volonterskog karaktera. Tehničku pomoć u njihovoj realizaciji pružat će 55 studenata-stipendista Grada Koprivnice.

Programi za DJECU i MLADE

Ljetne pričaonice za predškolce
Za djecu predškolske dobi (od 4 godine nadalje) bit će organizirano ukupno 8 pričaonica,  koje će se održati u Dječjem odjelu svakog ponedjeljka od 17.30 do 18.30. Voditeljica Marta Kečanović pričat će priče: Petra putuje na praznike, Čajana na Mjesecu, Čarapojedac, Winnie pod morem, Što me čini sretnim?, Kako uhvatiti zvijezdu padalicu, Najljepša stonoga sunčanih vrtova i Kristofor i bicikl.

Kreativne radionice
Kreativne radionice održavat će se srijedom na terasi ispred Knjižnice, a prva je na rasporedu 6.7.2016. u 10.00 sati „Franu u čast“ namijenjena djeci, voditeljica Ivana Kranželić. Slijedi radionica crtanja stripa pod vodstvom likovnog umjetnika Zvonimira Haramije 13.7.2016. s početkom u 10.00 sati, a radionica na kojoj mogu sudjelovati i odrasli održat će se u suradnji s Domom za starije i nemoćne Koprivnica 20.7.2015. u 9.30 sati pod nazivom „Bakina kuharica“ – izrađivat će se kuharica starih recepata, koju će ilustrirati djeca, a potom će se kreirati i njezina digitalna inačica. U suradnji s udrugom za promicanje indijske kulture „Lotus“ iz Zagreba u srijedu, 10.8.2016. u 10.00 sati održat će se radionica izrade mandale namijenjena djeci predškolske i osnovnoškolske dobi te glazbeno-kreativna radionica za djecu „Što vidim kad slušam“ 3.8.2016. u 10.00 sati pod vodstvom knjižničarke Petre Dravinski.

Programi za poticanje čitanja
Za ljubitelje čitanja organizirane je družionica Tragača – članova dječjeg čitateljskoa bloga, a tijekom cijelog ljeta od 13

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice