Ljeto u knjižnici u znaku tajni Svemira i 50. obljetnice slijetanja na Mjesec

1. srpnja 2019.

Koprivnička knjižnica najavljuje sadržajno ljeto u znaku tajni Svemira i 50. obljetnice slijetanja na Mjesec

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica najavljuje niz ljetnih programa za djecu, mlade i odrasle koji će biti u znaku tajni Svemira, a povodom 50. obljetnice slijetanja na Mjesec. Iako je čovjek sletio na Mjesec, Svemir je i nadalje pun tajni, a pogotovo onaj koji svatko od nas nosi u sebi. Upravo je ova poveznica mikro- i makrokozmosa lajtmotiv Ljeta u koprivničkoj Knjižnici 2019.
 
Djelatnici i suradnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pripremili su i ovog ljeta mnoštvo sadržaja za sve uzraste tijekom srpnja i kolovoza, a u okviru nekoliko programa.

Programi za djecu
Dječji odjel u okviru Kreativnog ljeta priprema: Kreativnu radionicu „Zatvori oči i pogledaj u zvijezde“(3.7.); Kreativnu pričaonicu „Povijesni let na Mjesec“(8.7.); Kreativnu radionicu „Letjelice“ (17.7.) i Plesnu radionicu „Ples s malim zvijezdama“(26.7.). U okviru Zelene knjižnice održat će se Zelena Radionica: Mali vrtlari(30.8.), a Jezičnog globusa Jezična pričaonica: Pričamo francuske priče(12.8.). Održat će se i programi Robotike u knjižnici (19.7. i 23.8.), a u srpnju i susret Čituljka – dječjeg čitateljskog kluba (16.7.). Krajem školske godine krenula je i Olimpijada čitanja koja se nastavlja sve do kraja kolovoza, a u kojoj sudjeluju učenici svih 3. razreda koprivničkih osnovnih škola. U radno vrijeme Dječjeg odjela kao i svoje slobodno vrijeme, korisnici će moću popuniti online kviz znanja „Planeti, zvijezde i galaksije“ koji će biti aktivan od 8.7. U radno vrijeme Dječjeg odjela djeca mogu sudjelovati u računalnim radionicama u okviru Digitalnog četvrtka, uz prethodnu najavu te također koristiti PlayStation 4, društvene igre i igračke u prostoru Pričaonice.

Programi za odrasle
Za odrasle, knjižničari su pripremili već svima dobro poznate i rado posjećene programe. Početkom srpnja i kolovoza (1.7. i 12.8.) održat će se ljetno izdanje TEDxKoprivnicaLibrarya koje će ovog puta pripremiti video projekcije TED govora na teme „Svemir“ i „Snaga igre u našem svakodnevnom životu“. Krajem srpnja i kolovoza (30.7. i 27.8.) održat će se druženje članova Čitateljskog kluba „Između redaka“ koje se seli iz knjižnice u Le Petit café za sve zainteresirane zaljubljenike u knjige, a čitaju se u srpnju publicistički naslovi i u kolovozu knjige Jorgea Bucaya. U okviru programa „Kreativnost i različitost“, a u suradnji s Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Latica“ održat će se kreativna radionica u dvorištu 10.7.).
Kao i svake godine knjižničari će organizirati Ljetne tržnice knjiga koje će se održavati u Gradskom parku krajem lipnja, srpnja i kolovoza (29.6., 30.7. i 31.8.) od 9 do 13 sati, a tržnicama se mogu priključiti svi zainteresirani građani koji žele na tržnici prodavati, razmjenjivati ili dijeliti svoje knjige i druge medije.

OSTALI PROGRAMI I SERVISNE INFORMACIJE

Uz uobičajene usluge posudbe knjižnične građe, čitanja tiska u čitaonicama, korištenje interneta, a u Stručno-znanstvenom odjelu i prostora za učenje, tijekom ljeta u radno vrijeme Knjižnice svakodnevno će se moći kupiti knjige otpisane iz fonda Knjižnice.
Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica raspisuje i dva KREATIVNA NATJEČAJA od 15.7. do 31.8. 2019., o kojima će informacije biti dostupne na mrežnim stranicama Knjižnice:
1) “Koprivnički krimić” – natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove
2) #SFantasticnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za  najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike

Ljetno radno vrijeme Dječjeg odjela i Odjela za odrasle je od 8. 7. do 30. 8. 2018.  ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati. Stručno-znanstveni odjel i

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice