Ljeto u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

4. srpnja 2018.

Čak 41 aktivnost za djecu i odrasle tijekom srpnja i kolovoza

Povodom početka ljetnih programa predstavnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održali su sa svojim suradnicima konferenciju za novinare u srijedu, 4. 7. 2018. godine. Tijekom srpnja i kolovoza pripremaju čak 41 program – 30 programa za djecu i 11 programa za odrasle. Kao i prethodnih godina bit će u znaku zdravstvenih savjeta,  novih tehnologija, zabave, igre, poticanja kreativnosti i inovativnosti.
Uz već tradicionalne programe, novost je ovog ljeta niz kreativnih radionica izrade digitalnih slikovnica za djecu „Princeza na kraju svijeta“, kreativno-literarnih radionica na temu Harryja Pottera i konzultacija srednjoškolaca sa studentima „Studiji – kako se snaći?
U provedbi programa sudjelovat će i 44 studenta– stipendista Grada Koprivnice, kao i 10-ak volontera.

Programi za ODRASLE na otvorenome


Zdravstveni susreti pod suncobranima
Ovaj jedinstveni program u Hrvatskoj koprivnička knjižnica već godinama organizira u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica i Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti pod suncobranima održavat će se petkom od 10 do 11 sati u dvorištu Kina i Knjižnice, a s građanima će razgovarati i savjetovati ih renomirani koprivnički zdravstveni stručnjaci. Održat će se 4 susreta i to po dva u svakom od ljetnih mjeseci. U srpnju će o važnosti fizičke aktivnosti i vježbanja govoriti dr. Sanja Švarc i Zdenka Kuzmić, bacc. physiot. (13. 7. 2018.), a o debljini Iva Butković, dipl. ing. preh. teh. (27. 7. 2018.) U kolovozu će sa zainteresiranima razgovarati dr. Ivana Bardek o utjecaju sunca na nastanak kožnih karcinoma  i fotostarenja kože (10. 8. 2018.), a o značenju ljekovitoj moći plesa govorit će Marina Tomac Rojčević, prof. (24. 8. 2018.). Važno je napomenuti da će na svakom susretu sa zdravstvenim stručnjacima prisustvovati i učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica. Oni će zainteresiranim građanima mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, dok će knjižničari preporučivati knjižničnu građu na pojedine zdravstvene teme. Uz to će predstavnici tvrtke Bontech Research CO d.o.o. zainteresiranima tijekom zdravstvenih susreta u srpnju besplatno snimati sluh.

Čitateljski klub u Le Petit Caféu
Čitateljski klub se tijekom ljeta seli na otvoreno i to na terasu Le Petit Caféa (24. 7. 2018. i 21. 8. 2018.).

Ljetne tržnice knjiga u Gradskom parku
Ljetne tržnice knjiga u Gradskom parku održat će se 28. 7. 2018.  i 18. 8. 2018. od 9 do 13 sati.

TED govori u dvorištu Knjižnice
U okviru programa TEDxKoprivnicaLibrary održat će se dvije projekcije TED govora u dvorištu Knjižnice. U srpnju prikazujemo Kratke, ali slatke! TED-ED lekcije vrijedne širenja (2.7.2018.), a u kolovozu se prisjećamo Najgledanijih TEDxKoprivnicaLibrary govora (6.8.2018.).

U okviru programa „Kreativnost i različitost“, a u suradnji s Udrugom za osobe s intelektualnim teškoćama „Latica“ održat će se kreativna radionica u dvorištu Knjižnice i Kina (10.7.2018.)

Programi za mlade
„Konzultacije srednjoškolaca sa studentima Studiji i studiranje – kako se snaći?“ novost je u ljetnoj ponudi Knjižnice. Studenti različitih studijskih grupa i fakulteta – stipendisti Grada Koprivnice, koji će u prijepodnevnim satima prodavati na terasi ispred knjižnice otpisane knjige ili će u slučaju lošeg vremena biti uključeni u rad Knjižnice, podijelit će iskustva i praktične savjete o svojim studijima i studentskom životu sa zainteresiranim budućim studentima – brucošima i srednjoškolcima, kao i njihovim roditeljima. Raspored konzultacija o pojedinim studijima, a ima ih četrdesetak, bit će uskoro izvješen na plakatima i na web stranici knjižnice.   &

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice