Ljeto u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica – čak 41 program za djecu i odrasle tijekom srpnja i kolovoza

5. srpnja 2017.

Predstavnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održali su konferenciju za novinare u srijedu, 5. 7. 2017. te sa svojim suradnicima iz Doma za starije i nemoćne, Francuskog kluba, Opće bolnice i  Srednje škole predstavili ljetne programe koj epripremaju tijekom srpnja i kolovoza. Radi se čak o 41 programu, od kojih je 29 za djecu, a 12 za odrasle. Kao i prethodnih godina, bit će u znaku poticanja čitanja, kreativnosti i inovativnosti,  novih tehnologija, učenja stranih jezika i zdravstvenih savjeta. Osnovni cilj im je podizanje kvalitete života u gradu Koprivnici okupljanjem svih generacija kroz igru, zabavu, učenje i međusobno druženje.
Knjižničari su najavili i nove akcije koje pokreću ovog ljeta pod nazivima Imaš malo vremena? Volontiraj u knjižnici!,  Voliš li retro? Posudi iz knjižnice CD i DVD! i Promoviraj čitanje pomoću QR kodova. Cilj ovih akcija je promocija volontiranja u knjižnici, bogatih knjižničnih zbirki s glazbenim i video medijima te poticanje čitanja korištenjem nove tehnologije. Knjižnica se uključuje i u međunarodnu akciju Summer Campaign in Sister Libraries, kao članica europske mreže europskih narodnih knjižnica.
Programi će se i ovog ljeta odvijati u fizičkom prostoru (na radionicama u zgradi knjižnice, ispred knjižnice na terasi pod suncobranima, u gradskom parku) i u virtualnom prostoru (u on-line kvizovima, čitateljskim blogovima i na računalima-tabletima). U njihovoj provedbi sudjelovat će i 60 studenata i srednjoškolaca – stipendista Grada Koprivnice, kao i volonteri.

Programi za ODRASLE na otvorenome
Zdravstveni susreti pod suncobranima
Ovaj jedinstveni program, koji je na međunarodnim stručnim skupovima već prepoznat kao primjer dobre knjižnične prakse, koprivnička knjižnica već godinama organizira u suradnji s Općom bolnicom „Dr. T. Bardek“ Koprivnica i Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije. Zdravstveni susreti pod suncobranima održavat će se petkom od 10 do 11 sati, a građanima će razgovarati i savjetovati ih renomirani koprivnički zdravstveni stručnjaci. Održat će se 6 susreta i to po tri u svakom od ljetnih mjeseci U srpnju će teme biti: OČUVAJTE I POBOLJŠAJTE ZDRAVLJE RANIM OTKRIVANJEM RIZIČNIH FAKTORA (14. 7. 2017.), PLESOM DO ZDRAVLJA uz predavanje i demonstraciju plesnog i bračnog para Rojčević iz Plesnog kluba „Ritam“ (21. 7. 2017.) te PRIPREMA ZA VAĐENJE KRVI VAŽNIJA JE NEGO ŠTO MISLITE (28. 7. 2017. U kolovozu će se građane savjetovati na sljedeće teme: POSJETE BOLESNICIMA – DOBRE NAMJERE I SKRIVENE OPASNOSTI (11. 8. 2017.), BRIGA O ZDRAVIM ZUBIMA – RECIMO NE KARIJESU (18. 8. 2017.) i PEDESETE SU NOVE TRIDESETE – AKO SE KREĆETE I VJEŽBATE (25. 8. 2017.). Važno je napomenuti da će na svakom susretu sa zdravstvenim stručnjacima prisustvovati i učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica. Oni će zainteresiranim građanima mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, dok će knjižničari preporučivati knjižničnu građu na pojedine zdravstvene  teme.

Čitateljski klub u Le Petit Caféu
Čitateljski klub se tijekom ljeta seli na otvoreno i to na terasu Le Petit Caféa (25.7.2017. i 22. 8. 2017.).

Ljetne tržnice knjiga u Gradskom parku
Ljetne tržnice knjiga u Gradskom parku održat će se 29.7.2017.  i 19.8.2017.

TED govori u dvorištu Knjižnice
U okviru programa TEDxKoprivnicaLibrary održat će se dvije projekcije TED govora u dvorištu Knjižnice na temu: Vrijeme je za odmor (24.7.2017.) i  Strah od javnog nastupa (28.8.2017.)

Programi za DJECU predškolske i osnovnoškolske dobi
Ljetne pričaonice
Tijekom srpnja i kolovoza  održat će se 8 pričaonica za predškolce od 4 godine nadalje, ponedjeljakom od 17.30 do 18.30 sati (Dječji odjel).  Voditeljica Tamara Kralj čitat će priče: Vuk koji je ispao iz knjige, Kristofor i gusjenice,

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice