LJETO U KNJIŽNICI DONOSI NIZ NOVOSTI U ŽIVOT KOPRIVNICE

29. lipnja 2011.

igra, zabava, a povrh svega – užitak u čitanju!

Ovogodišnje ljeto u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ nudi niz novosti u životu Koprivnice. Bit će u znaku programa za sve dobne skupine, kao i novih tehnologija, radionica ukrasnog obrta i naravno, knjiga i čitanja. Cilj je zabaviti se, razonoditi i upoznati nešto novo.

U znaku novih tehnologija odvijat će se programi pod nazivom “Moja prva kompjutorska radionica za djecu od 5 do 7 godina“ i „Ljetno surfanje u knjižnici –obuka na internetu djece i mladih“. Svim sudionicima podijelit će se surferske potvrde o sigurnom korištenju interneta. U znaku multimedije bit će novi „Kovčežići iznenađenja“ za zajedničko druženje djece s roditeljima, bakama i djedama – kombinacija slikovnica, glazbenih CD-a, filmova i društvenih igara. Kviz znanja za djecu i mlade također će se odvijati online. Odrasli će pak preko interneta ispunjavati upitnik o „vrućim“ temama iz područja zdravstva. Umjesto tradicionalnih zdravstvenih konzultacija pod suncobranima ljeto će biti rezervirano za prikupljanje podataka o tome što najviše muči Koprivničance kada se govori o zaštiti njihovih prava kao pacijenata, kako bi se upravo o tome razgovaralo na tribinama koje slijede nakon ljeta.

Pod suncobranima ispred Knjižnice održat će se tri kreativne radionice. Prava poslastica za odrasle bit će „Izrada vitraja“ , koju će voditi Darko i Željka Vilupek. Svoje sudjelovanje su već potvrdili štićenici koprivničkog Doma za starije i nemoćne, a svi zainteresirani su dobrodošli (srijeda, 06.07.2011. od 9.30 do 10.30 sati pod suncobranima ispred Knjižnice). Kreativnu radionicu za djecu predškolske dobi “Pođimo zajedno u Zemlju čudesa” održat će Marija Sevečan i Gordana Bonta (srijeda, 17.08.2011. od 9.30 do 10.30 sati), a kreativnu radionica za djecu i odrasle „Oslikavanje platnenih torbi“ vodit će članovi Kluba „Latica“ Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom.

Pod suncobranima ispred knjižnice studenti-stipendisti grada Koprivnice prodavat će knjige otpisane iz fonda Knjižnice, a prostor će se moći koristiti i kao čitaonica na otvorenom.

Ljubitelji crtića – roditelji i djeca – doći će također na svoje, jer će se za njih naj-crtići „vrtjeti“ svaki ponedjeljak u 18 sati. Ljetne tržnice knjiga održat će se zadnju subotu u srpnju i kolovozu, pa zainteresirani neka vode računa da na vrijeme rezerviraju svoj štand.

I ono najvažnije! Ovog ljeta u Knjižnici neće nedostajati novih knjiga, kao niti novih zvučnih knjiga za sve koji ne mogu čitati standardni tisak te dnevnog i tjednog tiska (prako 30 naslova), novih filmova i glazbe. Možete ponijeti vlastito prijenosno osobno računalo i koristiti bežični internet u svim odjelima knjižnice. Ako još niste, možete postati prijatelj Knjižnice i pročitajte/komentirajte novosti u knjižnici na društvenim mrežama ( Facebooku i Twitteru), a elektronički katalog knjižničnog fonda i niz ostalih zanimljivosti očekuje vas i na web stranici Knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr . Ugodan i klimatizirani prostor Knjižnice može se koristiti za rad na računalima, učenje, provođenje slobodnog vremena, susret s poznatima i onima koji će to tek postati. Za stanovnike Koprivnice i općine Gola članarina je besplatna, jer je podmiruju Grad Koprivnica i Općina Gola.

Recimo još da ljetno radno vrijeme knjižnice traje od ponedjeljka 27.6. do petka, 2.9.2011. Ponedjeljkom i utorkom knjižnica radi od 12 do 19 sati, a srijedom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 sati. Subote nisu radne. Bibliobus neće obilaziti stajališta od 25.7 do 4.9.2011. Usluga bibliobusa je besplatna, jer je podmiruju općine na koprivničkom i đurđevačkom području te većim dijelom Koprivničko-križevačka županija.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice