LJETO U KNJIŽNICI

22. srpnja 2014.

Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 14. do 18. srpnja

Od ponedjeljka 7. 7. 2014. pa sve do kraja kolovoza na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svakodnevno će se održavati čitaonica na otvorenom te prodaja otpisanih knjiga iz fonda Knjižnice.

 

U petak 11.7.2014. od 10 do 11 sati građani će saznati više o fizioterapiji. Fizikalna i rehabilitacijska medicina njeguju holistički pristup bolesniku s naglaskom na  bolesnikovu osobu. Svrha  fizikalne i rehabilitacijske medicine jest očuvanje  i povećanje kakvoće života  bolesnika s kroničnom bolešću ili oštećenjem. U tu svrhu  primjenjuju se  fizikalni agensi kako u prevenciji tako i u liječenju i rehabilitaciji. 

Predavačica, Sanja Švarc-Janjanin, rođena Koprivničanka, u našem gradu završava gimnazijsko školovanje, a potom upisuje Medicinski fakultet u Zagrebu. Nakon diplomiranja stažira u našoj bolnici i radi kao sekundarni liječnik na  Reumatološkom odjelu. Specijalistica fizikalne i rehabilitacijske medicine  postaje 1995. godine te radi na Reumatološkom odjelu i u specijalističkoj fizijatrijskoj ambulanti Opće bolnice Koprivnica. Bavi se strukom,  ali i poviješću medicine, a održala je i brojna predavanja za građanstvo na temu osteoporoze i važnosti te bolesti u modernoj medicini. 

 

U ponedjeljak 14.7.2014. od 17.30 do 18.30 sati u Dječjem odjelu očekuje Vas Pričaonica za djecu predškolske dobi i priča Mrav dobra srca koju će ispričati odgajateljica Marta Jagušić.

U srijedu 16. 7. 2014. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice (ili u slučaju kiše u Čitaonici tiska) bit će održana kreativna radionica „Ribice duginih boja“. Radionica se provodi u suradnji s Kreativnom udrugom “Cvrčak i mrav” Koprivnica, a pod vodstvom članica Udruge Kornelije Blažeković Šenvald, Maje Ferlindeš i Danijele Zrakić izrađivat će se skulpture u pokretu od recikliranog materijala na temu ribica. Radionica je namijenjena i djeci i odraslima, a svi su materijali  osigurani.

Četvrtkom u 13.00 sati u Dječjem odjelu održava se radionica „Bonton na mreži“ namijenjena učenicima osnovnih škola u kojoj je naglasak na pravilima ponašanja u digitalnom okruženju. 

U petak 18. 7. 2014. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice (ili u slučaju kiše u Čitaonici tiska) nastavljamo s predavanjima iz ciklusa Zdravstveni susreti pod suncobranima. Na trećem Zdravstvenom susretu prisutnima će o zdravom spavanju govoriti mr. Milan Čapalija, prof. psihologije, Tihana Kosi, prof. psihologije i Tina Majdak, mag. psihologije.  Stručnjaci će govoriti o funkcijama spavanja, najčešćim smetnjama spavanja i važnosti kvalitetnog spavanja za mentalno zdravlje i zdravlje općenito. Zdravstveni se susreti provode u suradnji s Općom bolnicom dr. Tomislav Bardek Koprivnica, Zavodom za javno zdravstvo, Zavodom za hitnu medicinu te Domom zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Kako uvesti dijete predškolske dobi u svijet novih medija te koji su to korisni sadržaji namijenjeni toj dobnoj skupini, roditelji mogu saznati na radionici „Moja prva kompjutorska radionica“. Radionica je namijenjena djeci predškolske dobi i njihovim roditeljima, a održat će se u petak 18. 7. 2014. od 10.00 do 10.45 sati u Dječjem odjelu. Voditeljica je knjižničarka Ida Gašpar. 

Ljetno radno vrijeme knjižnice od 23. 6. do 29. 8. 2014. je ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati.

 

Raspored narednih zdravstvenih susreta petkom od 10 do 11 sati u srpnju i kolovozu:

18. 7. 2014. ZDRAVO SPAVANJE – mr. MILAN ČAPALIJA, prof. psihologije, TIHANA KOSI, prof. psihologije, TINA MAJDAK, mag.psihologije

25. 7. 2014. NUTRICIONIZAM – IVA BUTKOVIĆ dipl. ing, preh. teh., nutricionist

1. 8. 2014. MASAŽA –       &nbs

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice