LJETO U KNJIŽNICI

27. lipnja 2012.

Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica od 2. do 6. srpnja 2012.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ i ovog je ljeta pripremila za sve građane bogat program događanja. Od ponedjeljka, 2. srpnja pa sve do kraja kolovoza, pod suncobranima ispred Knjižnice odvijat će se čitaonica na otvorenom te prodaja knjiga otpisanih iz fonda knjižnice.

Izložba „Umjetnost u staklu, 2. dio“ Željke i Darka Vilupeka bit će u izlozima knjižnice od 2. do 15. srpnja. Neke od radova iz ateliera Vilupek građani su imali prilike vidjeti i prošlog ljeta, a ovom izložbom predstavit će svoje najnovije radove u Tiffany tehnici.
U utorak 3. srpnja od 18.00 do 18.45 u Dječjem odjelu knjižnice održat će se Moja prva kompjutorska radionica namijenjena djeci predškolskog uzrasta. U radionici najmlađi će se upoznati s računalom i kroz igru uz pomoć CD-ROM-ova upoznati slova, brojeve, prirodu, čitati digitalne slikovnice i saznati kako na zdrav i siguran način koristiti računalo.
U utorak, 3. srpnja za odrasle korisnike održat će se program „Gledajmo u knjižnici!“ . S početkom u 17.00 sati u Čitaonici tiska bit će projekcija filma Drawing fire – život slavnog američkog karikaturiste Paula Conrada nakon čega će uslijediti razgovor o filmu.
Kreativna radionica za djecu „Čitajte na drugačiji način“ – izrada taktilne slikovnice i slušanje zvučne priče odžat će se u srijedu pod suncobranima s početkom u 10.00 sati. U radionici će sudjelovati članovi Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije i polaznici Dječjeg vrtića „Sv. Josip“ Koprivnica. Pod vodstavom odgojiteljice Vesna Bunić i knjižničarke Danijele Petrić te uz pomoć volonterki iz Udruge slijepih izrađivat će se slikovnica za slijepu i slabovdnu djecu prema predlošku male Laroussove enciklopedije „Na morskoj obali“ Benjamina Chauda.
U srijedu, 4. srpnja s početkom u 13.00 sati u Dječjem odjelu održat će se radionica „Surfanje u knjižnici“ – osnovna poduka djece u pretraživanju interneta na siguran način.
U radno vrijeme knjižnice, tijekom cijelog ljeta, u Dječjem odjelu djeca i mladi mogu sudjelovati u kompjutorskim radionicama, video projekcijama, glazbenim slušaonicama, igranju društvenim igrama, posuditi kovčežića iznenađenja „Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom“, kovčežiće „Igraj se i uči“ i sudjelovati u online nagradnom kvizu znanja „Upoznajmo Finsku – zemlju naše sestrinske knjižnice iz grada Sasatamale“ koji će od 2. srpnja pa sve do kraja kolovoza biti dostupan na web stranici knjižnice www.knjiznica-koprivnica.hr.
Napomenimo još da je od utorka, 26. lipnja pa sve do 31. kolovoza ljetno radno vrijeme knjižnice: ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice