LJETO U KNJIŽNICI 2010.

21. lipnja 2010.

Čak tridesetak kulturno-edukativnih programa za djecu i odrasle priprema i ovog ljeta Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, recesiji usprkos. Većina će se održavati na otvorenom – na terasi ispred knjižnice u sklopu akcije “Čitajte pod suncobranima”, zatim u Gradskom parku, u dvorištu i zgradi knjižnice i to u suradnji s dvadesetak stručnjaka raznih profila (odgajateljima, likovnim pedagozima, zdravstvenim radnicima, psiholozima, defektolozima, pravnicima, policajcima i dr.), ustanovama (Općom bolnicom “Dr. Tomislav Bardek” Koprivnica, Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Obiteljskim centrom Koprivničko-križevačke županije, Domom za djecu “Svitanje”, Domom za starije i nemoćne Koprivnica, MUP-om) i udrugama (Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom – Klub Latica, Klubom Mariška, Astronomskim društvom Koprivnica, Udrugom invalida rada Koprivnice i dr.). Posebno treba spomenuti tehničko-organizacijsku pomoć pedesetak koprivničkih studenata – stipendista Grada Koprivnice u sklopu društveno korisnog rada, te financijsku potporu Grada Koprivnice.

Program Ljeta u knjižnici je strukturiran u nekoliko cjelina: pričaonice-igraonice za djecu predškolske i rane školske dobi, njihove roditelje, bake i djedove; kompjutorske igraonice za djecu; zajedničke likovno-kreativne radionice za djecu i odrasle; zdravstvene konzultacije za odrasle petkom; video projekcije, igranje društvenih igara i posudbe kovčežića iznenađenja u Dječjem odjelu; Ljetne tržnice knjiga u Gradskom parku zadnjih subota u srpnju i kolovozu; svakodnevne čitaonice novina i prodaja knjiga otpisanih iz fonda knjižnice pod suncobranima itd.

Ljeto u knjižnici 2010. započinje likovnom radionicom pod nazivom “Nova haljina za damu koja čita”. Voditelj radionice je Ignac Horvat, likovni pedagog u mirovini, a pomagat će mu članovi Kluba Latica i djeca iz Doma “Svitanje”. Oni su, naime, prije više od deset godina napravili od kaširanog papira dvometrenu skulpturu gospođe iz 19. stoljeća s knjigom i suncobranom koja svojom neobičnom pojavom krasi prostor knjižnice, a zaštitni je znak i koprivničkog bibliobusa. Budući da joj je potrebna renovacija, pozivaju se svi zaintersirani da se uključe u ovu neobičnu radionicu koja će se održavati od ponedjeljka do srijede, 28.-30.6 2010. od 9,00 sati u dvorištu knjižnice (u slučaju lošeg vremena u haustoru).

Svakako treba spomenuti i ljetno radno vrijeme koprivničke Knjižnice od ponedjeljka, 28.6. pa do petka, 3.9.2010.: ponedjeljkom i utorkom od 12.00-19.00 sati, a srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00-15.00 sati. Bibliobus će imati ljetnu stanku od 19.7. do 3.9.2010.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice