LJETO U KNJIŽNICI

17. srpnja 2015.

Događanja u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica 

od 20. do 25.7. 2015.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica organizira niz događanja namijenjenih djeci i odraslima u tjednu od 20. do 25.7.2015.

Pričaonica za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje održat će se u ponedjeljak, 20.7.2015. od 17.30. do 18.30 sati. Pod vodstvom odgajateljice Marte Kečanović djeca će slušati priču Teglica meda  iz knjige proljetnih i ljetnih pustolovina Mano i Dado. 

U četvrtak, 23.7.2015. s početkom u 13.00 sati održat će se radionica za djecu osnovnoškolske dobi „Mreža plus – istraži korisne web alate i aplikacije“ u kojoj polaznici mogu naučiti kako se služiti web 2.0 alatima.. 

„Zdravstveni savjeti pod suncobranima“ održavaju se svakog petka u 10.00 sati na terasi ispred knjižnice. U petak, 24.7.2015. tema zdravstvenih susreta bit će „Zdrava prehrana za djecu i odrasle“  koje će održati Iva Butković dipl. ing, preh. teh., nutricionist. U programu će sudjelovati i učenici medicinskog usmjerenja  Patrik Vrček i Domagoj Brkić, koji će posjetiteljima mjeriti krvni tlak i indeks tjelesne mase

Pravilna prehrana podrazumijeva ukusne i hranjive obroke, a bit je u umjerenosti i raznolikosti. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane u kasnijem životu, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Predavačica će s  posjetiteljima razgovarati o piramidi pravilne prehrane, podjeli namirnica u skupine, preporučenom dnevnom unosu hrane po skupinama namirnica, važnosti zajutraka kao  najvažnijeg dnevnog  obroka, ulozi međuobroka i važnost hidracije u okviru pravilne prehrane. 

Iva Butković dipl. ing, preh. teh., nutricionist diplomirala je 2010. godine naPrehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2011. godine radi kao rukovoditelj Odsjeka za dijetetiku i prehranu u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Druga ljetna tržnica knjiga održat će se u subotu, 25.7.2015. u Gradskom parku od 9.00 do 13.00 sati gdje će biti moguća kupovina knjiga po povoljnim cijenama.

Ostali programi

U radno vrijeme Knjižnice se održavati čitaonica na otvorenom i prodaja otpisanih knjiga, a u Dječjem odjelu korisnici mogu sudjelovati u kompjutorskim radionicama, video projekcijama, glazbenim slušaonicama, posuditi kovčežiće iznenađenja „Igrajmo se s mamom i tatom, bakom i djedom“, „Igraj se i uči“, posuditi torbice za učenje stranih jezika, sudjelovati u nagradnom online glazbenom kvizu i u izboru za naj-slikovnicu ljeta. 

Ljetno radno vrijeme Knjižnice do 28.8.:

ponedjeljkom i utorkom od 12.00 do 19.00 sati

srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 15.00 sati. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice