Ljetni TEDxKoprivnicaLibrary na otvorenom

28. lipnja 2018.

U ponedjeljak, 2.7.2018. s početkom u 20.30 u dvorištu Kina Velebit i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ održat će se prikazivanje TED-Ed lekcija na otvorenom, a u slučaju lošeg vremena u Čitaonici tiska na prvom katu knjižnice. Ovog puta tema su „Kratke, ali slatke! TED-ED lekcije vrijedne širenja“. Namjena takvih lekcija jest da, kao i TED govori, u kratkom vremenu objasne neku temu ili neki problem. 

TED-Ed platforma inicijativa je mladih i obrazovnog programa TED-a. Misija TED-Edova je prezentirati ideje učitelja i studenata iz cijelog svijeta, a svatko može sudjelovati i napraviti neku lekciju na zanimljivu temu. U samoj srži svakog videa je učenje najčešće u animiranom obliku te se na taj način do danas napravila velika knjižnica animiranih videozapisa. Takva međunarodna platforme namijenjena je učiteljima za stvaranje vlastitih interaktivnih lekcija, ali i kao pomoć učiteljima i znatiželjnicima diljem svijeta da dovedu TED u svoje škole… 

TED-Ed je izrastao iz ideje vrijedne širenja u nagrađenu obrazovnu platformu koja svaki tjedan služi milijunima učitelja i studenata širom svijeta, a ovog ljeta će organizatori TEDxKoprivnicaLibrarya odabrati zanimljive animirane filmiće kako bi približili tu platformu i Koprivnici. 

Pozivamo Vas da se okupimo oko zanimljivih tema i naučimo nešto novo…

Sponzori bez kojih ovakvih druženja ne bi bilo su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Inducta, Noa, Etnokaj, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Sana delikatese, Le petit i Pan. 

Medijski pokrivaju Glas Podravine, Radio Glas Podravine, Epodravina.hr, Drava.info, Radio Drava i SrceTV.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice