Ljetni programi u znaku zdravstvenih savjeta, novih tehnologija, zabave, igre, inovativnosti i kreativnosti

1. srpnja 2015.

Na konferenciji za novinare, koja je održana 1.7.2015., predstavljen je ljetni program  Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, koji će se sastojati čak od 38 programa za djecu, mlade i odrasle. Programi će se odvijati u fizičkom prostoru (na radionicama u zgradi knjižnice, ispred knjižnice na terasi pod suncobranima, u gradskom parku) i u virtualnom prostoru (u on-line kvizovima, čitateljskim blogovima i na računalima-tabletima). Bit će u znaku zdravstvenih savjeta,  novih tehnologija, zabave, igre, poticanja kreativnosti i inovativnosti te učenja stranih jezika.  

Program ZDRAVSTVENI SAVJETI POD SUNCOBRANIMA 

U suradnji s Općom bolnicom „Dr. T. Bardek“ Koprivnica održavat će se petkom od 10 do 11 sati programi pod nazivom  Zdravstveni savjeti pod suncobranima, na kojima će gostovati koprivnički renomirani zdravstveni stručnjaci uz asistenciju učenika medicinskog i terapeutskog usmjerenja Srednje škole Koprivnica. Teme ovih susreta predstavile su pomoćnice Sandre Sinjeri, sanacijske upraviteljice koprivničke Opće bolnice, dr.med. Jasna Pavičić-Astaloš, spec.oftalmolog, pomoćnica za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor i dipl.ms. Vesna Sertić,  pomoćnica za sestrinstvo i glavna sestra Opće bolnice. Održat će se 7 programa – 4 u srpnju na teme: demencija, kostobolja, zdrava prehrana i mentalno zdravlje i 3 u kolovozu na teme: pozitivna psihologija, zaštita kože od sunca i  rekreacija.

Programi za DJECU i MLADE

Ljetne pričaonice za predškolce

Za djecu predškolske dobi (od 4 godine nadalje) bit će organizirano ukupno 9 pričaonica,  koje će se održati u Dječjem odjelu svakog ponedjeljka od 17.30 do 18.30. Voditeljica Marta Jagušić pričat će priče: Hrkalo i Kamilica, Niko i prehrana, Teglica meda, Riblja škola, Čarapica pričalica, Kad je ljuta, vjeverica ne sluša, Pijanistica, Mica Lađarica, a u posljednjoj pričaonici čitat će se naj-slikovnica ljeta prema izboru čitatelja.  

Kreativne radionice za djecu i odrasle

Kreativne radionice za djecu i odrasle održat će se u suradnji s Udrugom Terra Podraviana („Ptice, nebeske, ptice zemaljske“ 1.7.2015. u 10.00 sati, voditeljica Ivana Kranželić), zatim u suradnji s Domom za starije i nemoćne Koprivnica (8.7.2015.  u 9.30 sati „Spomenar s bakama“) i u suradnji s udrugom „Cvrčak i mrav“ (26.8. u 10.00 sati radionica „Drvo ima srce“). Sve radionice održat će se na terasi ispred Knjižnice.

Radionice za ljubitelje čitanja

Za ljubitelje čitanja organizirane su dvije radionice. Radionica „Priključi se Tragačima – dječjem čitateljskom blogu“ već  je održana u Knjižnici, a tijekom srpnja i kolovoza sudionici radionice bit će aktivni virtualno. Radionica o Harryju Potteru održat će se 15.7. u 10.00 sati također ispred Knjižnice.

Jezične radionice

Djeci u dobi od 5 do 8 godina bit će omogućeno besplatno učenje francuskog jezika. Četiri radionice „Vive le francais! – Živio francuski!“ održat će se  14.7., 28.7., 11.8., 25.8.2015. u Dječjem odjelu s početkom u 18.00 sati pod vodstvom Irene Novak, magistre francuskog jezika.

Upoznavanje novih tehnolgija 

Budući da je tijekom ljeta u knjižnici naglasak i na novim tehnologijama, u Dječjem odjelu organizirat ćemo 13 radionica za djecu. „Kreativnost u digitalnom svijetu“ radionica je za mlade koja će se održati 3.8. u 10.00 sati. Za djecu predškolske dobi organizirane su radionice „Istražujemo i igramo se s računalima-tabletima“  10. i 17. srpnja te 28. kolovoza s početkom u 10.00 sati te „Mreža plus“ – istraži korisne web alate i aplikacije koja će se održati svakog četvrtak tijekom ljeta u 13.00 sati.

Nova usluga – posudba računala-tableta

Od 1.7. Knjižnica uvodi novu uslugu – korištenje računala-tableta u Dječjem odjelu sa zabavnim i korisnim aplik

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice