Ljetna kreativna radionica za djecu „Basnosvijet“

18. lipnja 2024.

U utorak, 25. 6. 2024. u 17 h, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica, na prvom katu u Makerspaceu, održat će se kreativna radionica za djecu „Basnosvijet“. Namijenjena je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Nakon škole nastavite s čitanjem priča i dječjih knjiga za zabavu jer čitanje priča donosi mnoge dobrobiti: potiče maštu i stvaralaštvo, potiče razmišljanje, jača pamćenje i koncentraciju, opušta i smanjuje stres. Također, na ovaj način, djeca mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme u prostoru knjižnice, družiti se s vršnjacima, biti kreativni i naučiti nešto novo.

U ljetnoj radionici „Basnosvijeta“, drugoj po redu, čitamo jednu basnu „Magarac i pas“ iz knjige za djecu „Basne i priče“ La Fontainea koja se može pronaći na policama Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

U igri „Cipelići“ netko od sudionika ulazi u „cipele“ glavnog junaka basne te odgovara na pitanja iz njegove perspektive i s novim idejama može ispričati sasvim novu priču. Nakon igre izrađuju se crteži s motivima basne. U igri „Čarobna olovka“ čekaju nas četiri motiva za pisanje priče na temelju kojeg ćemo smisliti novu priču.

Kreativnu radionicu vodi viša knjižničarka Ranka Janus.

Dođi u „Basnosvijet“ poslušati priču, crtati i igrati se!

Prijave za sudjelovanje u radionici na e-mail: djecji@knjiznica-koprivnica.hr ili na broj tel. 048/622 363, ili mob. 095 652 5433.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice