Libarenje u knjižnici

15. prosinca 2016.

Književne večeri pod nazivom ‘Libarenje’ koje karakterizira opuštena atmosfera i mogućnost izravnog kontakta publike i književnika nastavljaju se ovog četvrtka i to po prvi puta sa stranim autorima. Bit će to, konkretno, večer slovenske književnosti i tribina ‘Književno zrcalo’, a održat će se u Knjižnici i čitaonici ‘Fran Galović’ pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Koprivničkoj će se publici tom prilikom predstaviti pripadnici nove generacije slovenskih autora: Bojan Sedmak, Simona Kopinšek, Eva Kovač i Tomo Podstenšek. Ovom posljednjem to neće biti prvi posjet Koprivnici jer je ovdje već boravio u sklopu Alpe-Adria Festivala mladih pisaca u lipnju.

Ove ćete autore iz susjedne nam države moći upoznati u četvrtak, 15. prosinca od 18 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović”.

BOJAN SEDMAK (1958.) – pjesnik, kantautor, columnist, profesor slovenskog jezika i književnosti.
Autor četiri knjige poezije (Tisto, Mobi poljubi moji ljubi, Zamahi med belo, rdeče i 1001 boan), jedne zbirke kolumnistično-esejističkih tekstova (Zdaj za prej pozneje) i glazbenog CD-a Mešano na žarkih s autorskim pjesmama.

SIMONA KOPINŠEK (1981.) afirmirala se kao pjesnikinja, spisateljica, novinarka, performerica i interpretatorica.
Radi kao novinarka, voditeljica radijskih i televizijskih emisija te voditeljica mnogih književnih događanja diljem Slovenije. Do sada je objavila dvije zbirke poezije za odrasle (Anthakaran, Lom glasu) i četiri knjige za djecu. Objavljivala je u svim važnijim slovenskim časopisima. Publici u Koprivnici predstavit će se ulomkom iz prvog romana koji uskoro izlazi kod izdavaćke kuće Litera.

EVA KOVAČ (1977.), pjesnikinja i spisateljica, autorica dva romana.
Njezin prvi roman Tri pike (Tri točke) izdao je Javni sklad Republike Slovenije za kulturne djelatnosti u zbirci Prvenke (Prvijenci), kao prvonagrađeni tekst Festivala mlade literature Urška. U svom drugom romanu Sonce zahaja v Celju (Sunce zalazi u Celju) bavi se temom ovisnosti o drogama.

TOMO PODSTENŠEK (1981.) piše kratku prozu, romane, dječju literaturu i dramske tekstove, a autor je pet romana i zbirke kratkih priča. Više je njegovih tekstova bilo nagrađivano ili otkupljivano na različitim natječajima. Godine 2013. bio je među 10 finalista nagrade kresnik za najbolji slovenski roman.

Tekst preuzet s: http://drava-info.hr/2016/12/koprivnickoj-publici-predstavit-ce-se-nova-generacija-slovenskih-autora…

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice