Kristian Novak stiže u koprivničku Knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“

11. ožujka 2015.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s nakladničkim kućama Šareni dućan i Algoritam organizira predstavljanje nagrađenog romana Kristiana Novaka Črna mati zemla. Predstavljanje romana i druženje s autorom održat će se u srijedu, 18.3.2015. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

Kristian Novak rođen je 1979. godine u Baden-Badenu, u tadašnjoj Saveznoj Republici Njemačkoj. Opću gimnaziju pohađao je u Čakovcu, 1997. godine upisuje Pravni fakultet u Zagrebu i ubrzo zaključuje da to nije njegov pravi poziv. Nakon toga upisuje germanistiku i kroatistiku na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. U to je vrijeme počeo raditi i na svome mladenačkom romanu “Obješeni”, objavljenom 2005. godine. Te godine je i diplomirao, a u ožujku 2011. godine i doktorirao. Od siječnja 2012. godine radi na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci gdje predaje predmete vezane za morfologiju, tvorbu riječi i sociolingvistiku. Krajem 2012. godine je objavio i opsežnu studiju “Višejezičnost i kolektivni identiteti iliraca”. Punih 11 godina bio je standardni reprezentativac Republike Hrvatske u karateu, proputovao svijet i osvojio nekoliko europskih i svjetskih medalja u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Godine 2013. objavljuje drugi roman “Črna mati zemla”, kojeg je žiri tportalove književne nagrade proglasio najboljim u konkurenciji od 49 naslova pristiglih na natječaj.
Ovo nije njegov prvi dolazak u Koprivnicu. U sklopu prošlogodišnje Galovićeve jeseni u Gimnaziji Fran Galović je održao radionicu kreativnoga pisanja, a godinu dana ranije je sudjelovao na prvom Libarenju u KKC Pixel, programu u sklopu kojeg se koprivničkoj  publici približava suvremena hrvatska književnost predstavljanjem najkvalitetnijih mladih autora.
Ovim gostovanjem Kristian Novak završava svoje putovanje diljem Hrvatske gdje je u manje od dvije godine održao više od trideset nastupa. Želja mu je da se u jednoj prostoriji nađe nekoliko ljudi kojima je stalo do pisane riječi. Stoga pozivamo sve zainteresirane!
Ulaz je slobodan, a knjiga će se moći kupiti po promotivnim cijenama.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice