Kristian Novak predstavlja najnoviji roman “Ciganin, ali najljepši”

22. ožujka 2017.

U srijedu, 29.3.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica održat će se predstavljanje najnovijeg romana  Kristiana Novaka “Ciganin, ali najljepši”. Uz autora kojeg i kritika i publika smatraju jednim od najboljih suvremenih hrvatskih pripovjedača, roman će predstaviti dr. sc. Mario Kolar.

Kristian Novak publiku i kritiku osvojio je romanom “Črna mati zemla” koji otvara niz tabu tema i čija je radnja smještena u Međimurje u kojem je autor odrastao. Od takvih teških tema, ali ni od Međimurja i lokalnog govora, Novak ne bježi ni u novom romanu “Ciganin, ali najljepši” koji se, između ostalog, bavi problematizacijom romske zajednice te njezinim odnosom s drugim stanovnicima malog mjesta. Prema riječima Krune Lokotara, urednika knjige, Novakova treća knjiga najavljena je kao jedna od najiščekivanijih knjiga sezone, kao roman koji sadrži sve elemente krimića kao što su enigma, brutalna ubojstva i istraga, a koji ipak nije krimić. To je priča o masovnoj psihologiji koja raste i prijeti da će se preliti u nasilje, ispričana kroz krnje transkripte četvero snažno psihološki profiliranih pripovjedača.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

O romanu “Ciganin, ali najljepši” raspravljat će se i na sastanku Čitateljskog kluba pa su svi oni koji su ga već pročitali dobrodošli! Sastanak Čitateljskog kluba bit će održan u utorak, 28.3.2017. u 17 sati u sobi za sastanke na 1. katu Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice