KREĆE NOVI CIKLUS TRIBINA, PREDAVANJA I OKRUGLIH STOLOVA KOPRIVNIČKE AGORE 21

25. veljače 2013.

Tribina o novim knjižnicama u kompleksu Kampus
Nakon trinaest održanih okruglih stolova i tribina u prošloj godini, u srijedu, 27.2.2013. započinje ovogodišnji ciklus Koprivničke agore 21 i to tribinom Nove knjižnice u Koprivnici: ususret knjižničnom ogranku i sveučilišnoj knjižnici u kompleksu Kampus.

Tribina će se održati u srijedu, 27.2.2013. u 10.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu). Neposredan povod je skorašnje raspisivanje natječaja za izradu projektne dokumentacije za knjižnice koje će dijeliti zajednički objekt u kompleksu Kampus. Sudjelovat će predstavnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, Medijskog sveučilišta i koprivničke Gradske uprave, a pozivaju se svi zainteresirani stručnjaci i ostali građani da se uključe u raspravu. Glavne teme izlaganja bit će: vizija i uloge novih knjižnica u razvoju Koprivnice; knjižnični ogranak – dislociranje manjeg dijela fonda i usluga Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ (Koprivnici i nadalje treba nova gradska knjižnica); sveučilišna knjižnica – uska povezanost s razvojem Sveučilišta u Koprivnici; kako mogu dva tipa knjižnica koegzistrati u istom objektu?
Nakon ove tribine inicijatori i organizatori Koprivničke agore 21 – Knjižnica, Muzej i Pučko otvoreno učilište najavljuju čitav niz novih tribina i okruglih stolova, koji će se između ostaloga baviti temama poput „Lokalni izbori u Koprivnici – stav prema kulturi i obrazovanju“, „Spomenik braniteljima“, „Ostati ili otići iz Koprivnice“, „Visoka tehnologija i kultura“ , „Inovativni pristupi obrazovanju“ i dr.
KOPRIVNIČKA AGORA 21 – Kultura i obrazovanje u Koprivnici u kontekstu EU : Ciklus okruglih stolova, predavanja i tribina INICIJATIVA je ravnatelja koprivničkih institucija u kulturi – Knjižnice, Muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. CILJEVI: potaknuti javnu raspravu o potencijalima koprivničke kulture, institucija u kulturi i stručnjaka u razvoju Grada u promijenjenom društvenom okruženju 21. stoljeća; jačati i razvijati partnerstvo ustanova u kulturi i svih zainteresiranih pojedinaca i institucija, lokalne uprave i samouprave; pravodobno i kvalitetno pripremati se za apliciranje na natječaje za EU fondove. CILJANA PUBLIKA: svi zainteresirani građani, stručnjaci, predstavnici udruga, turističkih zajednica, javne uprave i samouprave, službi, ureda i agencija za fondove EU, medija i drugi. POKROVITELJSTVO: Grad Koprivnica.
Budući da je svrha Koprivničke agore 21 uključiti najširu javnost u pitanja kulture i obrazovanja u našem gradu, prijedlozi tema budućih javnih rasprava mogu se slati i na e-mail: kcagora21@gmail.com
Očekujemo Vaš dolazak i uključivanje u raspravu!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice