Kreativni natječaj za najbolju kratku priču 2020. „LJUBAV U KOPRIVNICI U VRIJEME KORONE“

6. kolovoza 2020.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica podsjeća da je do 31. kolovoza 2020. otvoren natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“. Cilj Kreativnog natječaja je potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma u Koprivnici.

Natječaj je namijenjen svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Nakon prošlogodišnjeg natječaja za najbolju kriminalističku kratku priču čija je radnja bila smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, ovogodišnja tema je ljubav u kriznim uvjetima Iako epidemiološke mjere nalažu socijalnu distancu, ljubav u vrijeme korone poprima različite oblike i nalazi svoj put, fizički ili virtualno.

Kreativni natječaj traje od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. Na natječaj se mogu prijaviti tekstovi pisani hrvatskim standardnim jezikom. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica (18 000 znakova s prazninama), a njezina radnja mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice. Priče treba poslati na adresu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica do 31. kolovoza 2020. s oznakom „Natječaj za kratku priču 2020.“ (detalji Kreativnog natječaja dostupni su u Pravilima u nastavku teksta).

Radovi tri najkreativnija sudionika bit će nagrađeni knjigama renomiranih hrvatskih nakladnika. Prva nagrada je 6 (šest) knjiga izdavačke kuće „Znanje“ (www.znanje.hr). Druga nagrada je poklon-bon za 5 (pet) knjiga izdavačke kuće „Sandorf“ (www.sandorf.hr) prema osobnom odabiru nagrađenog (bez obzira na cijenu odabranih izdanja). Treća nagrada je poklon bon za 3 knjige izdavačke kuće „Šareni dućan“ (http://www.sareni-ducan.hr/)  prema osobnom odabiru nagrađenog (bez obzira na cijenu odabranih izdanja).

O pobjednicima Kreativnog natječaja za najbolju kratku priču „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“odlučivat će stručni žiri u sastavu dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, dr. sc. Lidija Dujić i Nina Tadić, prof.

D. Sabolović-Krajina

Pravila kreativnog natječaja „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“

Članak 1.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Zrinski trg 6, 48000 Koprivnica, Hrvatska, OIB: 82278819336 (u daljnjem tekstu “Priređivač”) organizira kreativni natječaj za najbolju kratku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove. Naziv natječaja je:  „Ljubav u Koprivnici u vrijeme korone“  (u daljnjem tekstu “Kreativni natječaj”).

Članak 2.

Cilj natječaja je potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma.

Članak 3.

Kreativni natječaj započet će 1.7.2020. do 31.8.2020. Pravila Kreativnog natječaja bit će objavljena na službenoj web stranici Priređivača.

Članak 4.

Pravo sudjelovanja u Kreativnom natječaju imaju sve fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Članak 5.

Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica (18.000 znakova s prazninama). Radnja priče mora biti smještena u ambijent grada Koprivnice.

Članak 6.

Priče treba poslati na adresu Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Zrinski trg 6, 48000 Koprivnica u tri primjerka, napisane na računalu te otisnute na papiru, potpisane šifrom te snimljene na CD (u .doc, .docx i sl. formatu) na kojemu se također nalazi šifra. Šifra i razrješenje šifre trebaju se nalaziti u posebnoj omotnici unutar glavne omotnice, kao i osobni podaci autora: ime, prezime, adresa, broj telefona/mobitela i e-mail adresa.

Članak 7.

Priče se šalju do 31.08.2020. s oznakom „Natječaj za kratku priču 2020.“

Članak 8.

O pričama će odlučivati tročlani stručni žiri. Po završetku kreativnog natječaja stručni žiri odabrat će tri najkreativnije kratke kriminalističke priče o čemu će se sastaviti zapisnik. Odluka žirija je konačna. Priređivač će objaviti dobitnike putem službene web stranice najkasnije 25.09.2020.

Članak 9.

Sve podatke prikupljene za vrijeme trajanja natječaja Priređivač će koristiti isključivo u svrhu ovog Kreativnog natječaja te će nakon toga podaci biti trajno obrisani.

Članak 10.

Sudionici natječaja mogu poslati više priča, ali mogu osvojiti samo jednu nagradu. Prijavom na Kreativni natječaj Sudionik jamči da se radi o osobnoj kreaciji kojom nisu povrijeđena autorska prava bilo koje treće osobe.

Članak 11.

Pobjednike očekuje javna promocija priča te nagrade sponzora.

Članak 12.

U Kreativnom natječaju bit će nagrađeni radovi tri najkreativnija sudionika.

  • Prva nagrada: 6 (šest) knjiga izdavačke kuće „Znanje“ (www.znanje.hr).
  • Druga nagrada: Poklon-bon za 5 (pet) knjiga izdavačke kuće „Sandorf“ (www.sandorf.hr) prema osobnom odabiru nagrađenog (bez obzira na cijenu odabranih izdanja).
  • Treća nagrada: Poklon bon za 3 knjige izdavačke kuće „Šareni dućan“ (http://www.sareni-ducan.hr/) prema osobnom odabiru nagrađenog (bez obzira na cijenu odabranih izdanja).

Članak 13.

Rok za preuzimanje nagrade je 30 dana od dana obavijesti dobitnika, pod uvjetom da sudionik dostavi Priređivaču podatke navedene u čl. 6. ovih pravila. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obveze Priređivača prema dobitnicima nagrada.

Članak 14.

Kreativni natječaj može se prekinuti samo u slučaju da nastupe okolnosti za koje Priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći, u kojem slučaju se oslobađa svih eventualno nastalih obveza prema sudionicima.

Članak 15.

Sudionik u ovom nagradnom natječaju prihvaća prava i obveze iz ovih Pravila. Priređivač zadržava pravo promjene ovih Pravila, o čemu će sudionike pravovremeno obavijestiti na primjeren način.

Članak 16.

U slučaju spora između Priređivača i sudionika ovog Kreativnog natječaja nadležan je Općinski sud u Koprivnici.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice